Ponovo radi zoo-vrt u Parizu

Zoološki vrt u Parizu otvoren je danas posle šest godina radova tokom kojih je u potpunosti renoviran, prenose francuski mediji.

Izvor: B92

Subota, 12.04.2014.

14:47

Default images

Zoo vrt, koji se nalazi na istoku Parizu u šumi Vensen, postao je opasan po posetioce, pošto su zbog lošeg održavanja počele da propadaju visoke veštačke stene koje su postavljene u šumi.

Vrt je zatvoren 2008. godine zbog potpune obnove koja je koštala 170 miliona evra. Životinje su prevezene postepeno od početka godine, osim žirafa koje su ostale tamo i za vreme radova.
Foto: Beta/AP Photo/Christophe Ena
Vrt će do kraja maja imati ukupno 1.000 životinja na prostoru od 14,5 hektara. Najveći prostor su dobile žirafe iz zapadne Afrike, nojevi i babuni iz Gvineje.

Uprava vrta za danas očekuje između 20.000 i 25.000 posetilaca a tokom godine više od dva miliona ljudi, dok je pre zatvaranja godišnje imala 1,5 miliona posetilaca.
Foto: Beta/AP Photo/Christophe Ena
Uprava je navela da je visoka cena ulaznice (22 evra za odrasle i 14 evra za decu od 3 do 11 godina) u skladu s evropskim standardima i dodala da je najskuplji zoološki vrt u Londonu s ulaznicom od 31 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: