Rotvajler: Neustrašiv i odan

Rotvajler je kršan i snažan pas. Osim što ga odlikuju okretnost, žustrina i samopouzdanje, reč je o odanom psu koji će učiniti sve kako bi zaštitio one koje voli.

Izvor: Izvor: mojljubimac.hr

Sreda, 25.09.2013.

13:26

Default images

Temperament

Zbog svojih zaštitničkih poriva Rotvajler će neustrašivo braniti i čuvati svog vlasnika i porodici. Hrabar je, odan i pouzdan, a ujedno ozbiljan, smiren i izuzetno izdržljiv. Ali Rotvajler nije pas za neiskusnog vlasnika jer mu treba čvrsta disciplina i konstantan trening.

Odgovoran je i inteligentan, a uz iskusnog trenera koji koristi pozitivne metode dresure, uči jako brzo. Izuzetno je teritorijalan pas, stoga je rana socijalizacija za ovu rasu vrlo važna. Takođe, i rana izloženost drugim ljubimcima je jako važna, jer Rotvajler zna da bude agresivan prema mačkama i psima.

Dobro se slaže sa decom s kojom odrasta, i s onom starijom koja ga neće gnjaviti. Prema nepoznatima zna da bude rezervisan i sumnjičav. Mnogi Rotvajleri imaju tendenciju vezivanja samo za jednu osobu.

Okruženje

Potrebna mu je redovnaa vežba, puno interakcije i psihičke stimulacije. S njim ćete imati pune ruke posla jer je pun energije. Iako mu treba puno prostora za vežbu i igru, ako se dovoljno napolju istrči i izigra, naviknuće se na život u stanu jer unutra nije preterano aktivan. Uživa u raznim zadacima sa svojim vlasnikom. Voli da trči, pliva, a inače se koristi i kao policijski pas, za osmatranje, čuvanje, praćenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: