Zašto je Bouvi rekao ne Olimpijadi?

Među imenama zvezda koje su odbile da se pojave na svečanom zatvaranju OI u Londonu - posvećenom istoriji britanske muzike - pominju se Dejvid Bouvi, Kejt Buš, Rolling Stones i Sex Pistols. Bend The Who pristao je tek iz trećeg puta.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 14.08.2012.

10:56

Default images

Iako organizatori zatvaranja Olimpijade nisu uspeli da privole Dejvida Bouvija (65) da nastupa uživo, na ceremoniji je korišćena video montaža njegovih klasika, britanski top modeli su prošetali uz pesmu „Fashion”, a mogli smo da čujemo i numere drugih upadljivo odsutnih muzičara poput Kejt Buš i Sex Pistols.

Bouvi je odbio da pred milionskim auditorijumom otpeva „Heroes”, nezvaničnu himnu britanskog olimpijskog tima. Muzičar, koji živi u Njujorku, nije održao koncert od poslednje turneje 2006. i uporno odbija da se pojavljuje u javnosti.

Iz istih razloga izostala je i Kejt Buš, mada je ona na svom „twitter” nalogu čitavu ceremoniju nazvala „briljantnom”. 

Mik Džeger je prošlog meseca izjavio da je njegov bend odbio nastup na zatvaranju OI jer nije spreman za živu svirku, dok se za Sex Pistols još u aprilu znalo da neće učestvovati, bez zvaničnog objašnjenja.

Čak je i The Who, koji je zatvorio šou miksom pesama, uključujući i My Generation, dva puta rekao „ne” organizatorima. Članovi benda su promenili stav nakon odluke da krenu na američku turneju, pa im je nastup na OI delovao kao prilika za reklamu koja se ne sme propustiti.

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: