Uliks Fehmiju: Mikijev Šekspir je od krvi i mesa

Istaknuti glumac koji već godinama živi u Americi, povodom večerašnje premijere predstave "Romeo i Julija" u Narodnom pozorištu Uliks Fehmiju, bio je gost vesti TV B92.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 05.04.2015.

16:17

Default images

Predstavu "Romeo i Julija" režirao je Predrag Miki Manojlović, a uloge tumače Mensur Safciu, Nikola Rakočević, Armend Ismajli, Nebojša Glogovac, Goran Jevtić, Armend Baloku, Faris Berisha, Uliks Fehmiju, Edona Reshitaj, Nataša Tapušković, Anita Mančić i Arta Selimi.

Povodom večerašnje premijere, gost vesti u 16 TV B92 bio je jedan od aktera predstave, glumac Uliks Fehmiju.

B92: Ponovo ste na sceni u Beogradu, šta to za vas znači?

Uliks Fehmiju: To je toliko složeno pitanje da neću ni pokušati da odgovorim na njega. Umesto toga, rekao bih da sam beskrajno zahvalan Mikiju Manojloviću što me je pozvao da učestvujem u ovoj predstavi. On na njoj radi godinu dana, mi glumci 3 meseca. Uživali smo u procesu i moram reći da sam veoma uzbuđen i radostan.

Kakvo je iskustvo raditi na ovakvom projektu?

Svi mi koji radimo na ovom komadu imamo odnos kao prema bilo kojoj drugoj predstavi, što znači da smo radili naporno i krajnje ozbiljno. Veoma smo se trudili da odradimo profesionalan posao i mislim da smo na odličnom putu da uspemo u tome.

Kako je raditi sa Mikijem Manojlovićem?

Mikijev pristup predstavi je veoma zanimljiv, hrabar, drugačiji i verujem da je to nešto novo i da će svakom ko pogleda predstavu biti zanimljivo njegovo viđenje Šekspira...Mikijev Šekspir je pravi, od krvi i mesa.

Miki ima život koji kulja iz njega i svoje iskustvo neskromno deli sa nama.

Miki Manojlović je rekao da bi voleo da ceo projekat sa zvezda mogu da vide Bekim Fehmiju i Faruk Begoli...

Za mog oca znam sigurno da bi sačekao da odgleda predstavu i tek onda bi se izjasnio o njenom kvalitetu (smeh), ali jasno mi je šta je Miki hteo da kaže. I ja se nadam da nas Bekim i Faruk gledaju sa neba.

Dugo živite u Americi, ali se tamo ne bavite glumom...

Ja se jesam tamo u jednom periodu bavio glumom, ali ni Snežana (Bodganović) ni ja već neko vreme ne pokušavamo da se bavimo glumom u Njujorku. Sve češće smo ovde gde rado glumimo, što nas jako raduje. Ako na taj način možemo da donesemo deo iskustva iz druge sredine i ovu obogatimo ja sam srećan.

Kakvi su Vaši planovi za budućnost i eventualni povratak?

Toliko dugo i često dolazimo i radimo ovde, da ne smatram da smo otišli. Ta distanca izmedju Njujorka i Evrope se smanjila. Sada je samo pitanje par sati i dobre volje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: