Ratovi zvezda: Stiže film o Jodi?

Nakon što je Dizni kupio prava na snimanje nastavaka "Ratova zvezda", pojavile su se glasine da će minijaturni učitelj Joda biti prvi od likova koji će dobiti film posvećen isključivo njemu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 05.02.2013.

17:30

Default images

Filmski lik koji je prirastao za srce generacijama obožavalaca jedne od najuspešnijih filmskih franšiza u istoriji na putu je da prvi dobije film u kojem će on biti glavni lik i oko koga će se plesti radnja, za razliku od prethodnih serijala "Ratova zvezda" u kojima je praktično bio sporedni lik, piše "Gardijan".

Glasine o filmu o Jodi su se pojavile na američkom blogu Ain't It Cool News, nakon što je je Dizni otkupio prava za snimanje sledeće trilogije filmova za 4 milijarde dolara prošlog oktobra.

Dizni je već saopštio da će reditelj Džej Džej Abrams režirati prvi nastavak franšize, "Epizodu VII", a da scenaristi već uveliko pišu i druge dve epizode. Međutim, takođe se govori io tome da Dizni planira da od likova iz serijala snima posebne filmove, po uzoru na filmove o superherojima koji su poslednjih godina stizali iz Marvelove radionice.

U blogu koji je potpisao urednik Heri Nouls i koji je posvećen ovoj temi nagađa se da se, pod rukovodstvom predsednice Ketlin Kenedi, studio Dizni sprema da Jodu "vrati iz penzije".

Heri Nouls je poznat po tome što je vrlo blizak Lukas filmu, koji je sada prešao u ruke Diznija, i veruje se da je dobro informisan o planovima kompanije. On je rekao da bi možda uskoro trebalo očekivati i film o Džaba Hatu, o kome je nekada i sam Liukas imao neke ideje, ali da će se sigurno prvo snimati film o Jodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: