Titanik zaplovio u 3D vode

Čuveni film “Titanik” reditelja Džejmsa Kamerona premijerno je prikazan u 3D tehnologiji 27. marta u Londonu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 27.03.2012.

23:20

Default images

“Veoma sam oduševljen, ne samo zbog cele 3D frke, već zbog toga što je film ponovo na bioskopskom platnu, gde su njegove emocije najizražajnije”, izjavio je Kameron u razgovoru za “Bi-Bi-Si” uoči premijere filma.

Prema rediteljevim rečima, “Titanik” je postao filmski klasik i publika će ponovo moći da ga pogleda i doživi na novi način.

“Moći ćete, bolje nego ranije, da osetite sve opasnosti kroz koje su Džek i Rouz prošlo. 3D tehnologija podiže iskustvo na sasvim novi nivo”, kazao je Kameron, dodajući da postoji mogućnost da u 3D tehnologiji prikaže i svoje ostale filmove.

Premijeri filma “Titanik 3D” osim reditelja prisustvovali su i glumica Kejt Vinslet koja tumači glavnu žensku ulogu, i njen kolega Bili Zejn. Film “Titanik” sniman je dve godine sa tada neverovatnim budžetom od dvesta miliona dolara. Premijerno je prikazan krajem 1997. godine i odmah je osvojio balgajne širom sveta zaradivši skoro dve milijarde dolara.
Foto: Beta

Sve do poslednjeg Kameronovog ostvarenja “Avatar”, filmska priča o nesreći velikog broda i njenim putnicima držala je rekord u zaradi.

U središtu filma je ljubavna priča između dvoje putnika prekookeanskog broda Titanika, koji je, iako smatran neuništivim, potonuo prilikom prve plovidbe. Uloge Džeka i Rouz odigrali su Leonardo Di Kaprio i Kejt Vinslet kojima je film doneo svetsku popularnost i vinuo ih u vrh filmske industrije.

“Titanik” je trijumfovao na dodeli Oskara 1998. godine, osvojivši rekordnih 11 priznanja. Do tada je jedino film “Ben Hur” mogao da se pohvali takvim rezultatom, koji je nekoliko godina kasnije postigao i poslednji nastavak filmske trilogije “Gospodar prstenova”.

“Titanik 3D” objavljen je povodom obeležavanja sto godina od potonuća čuvenog broda. Nedugo nakon ponoći 14. aprila 1912. godine Titanik je udario u ledeni breg na svom putu ka SAD. Za manje od tri sata brod je potonuo, odnoseći sa sobom živote 1 517 putnika.

Prema najavama distributerske kompanije "MegaCom Film", u domaće bioskope "Titanik 3D" stiže 5. aprila.

Više fotografija sa svečane londonske premijere pogledajte u našoj GALERIJI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: