"Aleksandrov" nastupio u čast nastradalih kolega

Proslavljeni Ansambl pesme i igre ruske armije "Aleksandrov" nastupio je prvi put u novom sastavu u Teatru ruske armije u Moskvi u čast svojih kolega koji su stradali u avionskoj nesreći na Crnom moru u decembru.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug / AP Photo/Ivan Sekretarev
Tanjug / AP Photo/Ivan Sekretarev

Ansambl je izveo 11 numera, a nastup je bio veliki izazov za nove članove, jer je u sali bila i rodbina umetnika stradalih u nesreći, preneo je Sputnjik.

Ovaj nastup bio je uvertira za praznični koncert 23. februara - Dan branilaca otadžbine, kada će čuveni ansambl nastupiti u Kremlju.

U padu aviona ruskog Ministarstva odbrane nastradala su 92 čoveka, među kojima i 64 člana ansambla "Aleksandrov".

Prati B92 na Viberu

Ostalo

Otvoren festival "Beogradski manifest"

Treći festival manifestacija i destinacija "Beogradski manifest" otvoren je večeras na Kalemegdanu i trajaće do nedelje 28. maja, a ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić očekuje da će štandove izlagača posetiti preko 80.000 ljudi.

Ostalo petak 26.05. 20:25 Komentara: 0

Šta su sve lopovi krali iz muzeja

Najnoviji slučaj potencijalne krađe artefakata iz Muzeja savremene istorije podsetio je na brojne primere otuđenja vrednih umetničkih dela ili predmeta kulturnog nasleđa, zbog čega su, na međunarodnom nivou, usvojene i konvencije UNESCO i UNIDROIT-a, radi zaštite originalnog vlasnika kulturnog dobra.

Ostalo petak 26.05. 13:20 Komentara: 0

Srbija, rat i plakat: 3 plakata – 3 autora – 3 kampanje

Samo mali broj ljudi u zemlji zna za kampanje "Pomozite Srbiju..." koje su u vreme Prvog svetskog rata vodile zemlje-saveznice Francuska, Velika Britanija i SAD. Široj javnosti nisu poznate ni istorijske činjenice, ni organizacija i način sakupljanja pomoći, kao ni autori najuspešnijih plakata u tim kampanjama.

Ostalo petak 26.05. 10:55 Komentara: 1
strana 1 od 747 idi na stranu