Ruski carski balet gostuje sa Labudovim jezerom u SC

Jedna od najpoznatijih svetskih baletskih trupa - Ruski carski balet predstaviće se beogradskoj publici u Sava Centru 9. juna najpoznatijim klasičnim baletom u istoriji ove umetnosti "Labudovim jezerom" Petra Iljiča Čajkovskog.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2015.

20:41

Default images
flickr.com/clasic_lasuperlativ

Danas svetski poznatu baletsku trupu osnovao je 1994. godine na inicijativu Maje Plisecke nekadašnji veliki ruski plesač Gediminas Taranda, bivši solista Boljšog teatra.

Jedini privatni ruski balet nazvan je u znak sećanja na carsku porodicu koja je imala veliki uticaj na razvoj ruske kulture uključujući i stvaranje Boljšoj i Marinskog teatra, gde je rođena i rasla slava ruskog baleta.

Carski balet je oličenje jedinstva i integriteta ruske baletske škole, tradicije i kontinuiteta koji se prenosi iz generacije u generaciju. Umetnici rade sa pedagozima najviše klase. Direktor trupe Gediminas nije samo umetnik sa neverovatnim temperamentom i fenomenalnom scenskom harizmom već i pedagog po zanimanju.

Članovi trupe su igrači klasičnog baleta ali sve više uvažavaju moderni ples i savremene stilove.

U Sava centru svetski poznata trupa izvešće "Labudovo jezero"“ najpoznatiji balet koji očarava publiku širom sveta. U ulozi Odete i princa Zigfrida, publika će imati priliku da vidi primabalerinu Carskog ruskog baleta Linu Ševeljovu i njenog partnera Narimana Bekzhanova.

Raskošna scenografija i kostimi uz izvanrednu igru zaštitni su znak svih predstava najpoznatije privatne baletske kompanije u svetu.

Karte za predstavu su u prodaji na blagajni Sava centra i na svim prodajnim mestima Eventima po cenama od 2200, 2800 i 3300 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: