Subota, 07.09.2013.

18:31

Katarina Jovanović zatvara 3. Dunavfest

Koncertom soprana Katarine Jovanović i pijaniste Dejana Sinadinovića pod nazivom "Demoni" 8. septembra uveče u Kuli Nebojši na Beogradskoj tvrđavi biće završen treći Dunavfest.

Izvor: Tanjug

Default images

Na programu koncerta renomiranih umetnika i pedagoga su solo pesme Riharda Vagnera, Kloda Debisija i Bendžamina Britna. Program počinje u 21 sat a ulaz je besplatan.

Ovogodišnji Festival kultura Dunava - Dunavfest, pod sloganom "Glasovi prošlosti - slike budućnosti“ održan je početkom septembra u organizaciji JP „Beogradska tvrđava“ i uz podršku Francuskog kulturnog centra, Beogradskog dramskog pozorišta, Kulturnog centra Beograda i Kreativne Srbije.

Prema rečima člana Umetničkog saveta Dunavfesta Nebojše Bradića koji je i jedan od osnivača festivala, program trećeg festivala je skraćen zbog izostanka pomoći države i izveden je sopstvenim snagama u okviru nekoliko umetničkih celina.

Scenski je izveden tekst Mihajla Kritovula "Opsada i pad Konstantinopolja 1453", a povodom dvesta godina od rođenja Petra Drugog Petrovića Njegoša književnik Matija Bećković govorio je o pesničkom delu Njegoša i predstavio delo "Služba pustinjaku cetinjskom".

Održan je Festival evropske studentske animacije FESA 2013, sa temom "Hrišćanstvo/Mudrost", koji promoviše umetnosti animacije evropskih zemalja.

Dunavfest je pokrenut kao deo inicijative Srbije za Dunavsku strategiju, sa ciljem da promoviše Dunav kao zajedničko kulturno nasleđe. Bogato kulturno nasleđe Beogradske tvrđave i prirodno okruženje Dunava potencijali su za razvoj ovog festivala

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: