Sreda, 02.07.2008.

11:54

Exit: Razgovor i koncert u Sinagogi

Dan pre početka ovogodišnjeg "Exit" festivala, 9. jula u novosadskoj Sinagogi održaće se razgovor o evropskoj budućnosti Srbije i koncert nove muzike XX i XXI veka.

Izvor: B92

Default images

Razgovor o budućnosti Srbije pod naslovom „Srbija između velike porodice i velikog brata“ počinje u 19.30. Posle razgovora će se održati koncert naslovljen "Ogledalo u ogledalu" koji će trajati do 22 časa.

O evropskim perspektivama Srbije razgovaraće politikolog Ivan Krastev, predsednik odbora sofijskog Centra za liberalne strategije i član Evropskog saveta za spoljne poslove i Ivan Vejvoda, izvršni direktor Balkanskog fonda za demokratiju.

Razgovor će moderirati Goran Svilanović, prvi ministar inostranih poslova Srbije nakon pada režima Slobodana Miloševića.

Na koncertu "Ogledalo u ogledalu" Branka Parlić će svirati dela evropskih kompozitora nove muzike: Erika Satija, Arva Perta, Majkla Najmana, Vima Mertensa i Džona Kejdža.

Sa njom će nastupiti i pijanista Viktor Varoši, violinistkinja Nataša Dačić i čelistkinja Timea Kalmar.

Većina kompozicija na programu biće prvi put izvedene u Srbiji.

Događaj su pomogle ambasade Kraljevine Norveške i Republike Francuske.

Ovo je jedan od događaja koji su zajednički organizovali festival "Exit" i Ambasada Republike Francuske u čast francuskog predsedavanja EU narednih šest meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: