Sreda, 30.05.2007.

10:42

Bertoluči radi na novom filmu

Čuveni italijanski režiser i scenarista Bernardo Bertoluči (67) radi na novom projektu, na filmskoj melodrami o napuljskom kompozitoru iz 16. veka Đezualdu da Venozi.

Izvor: Tanjug

Default images

O novom projektu, autor velikih filmova među kojima su "Poslednji tango u Parizu" i "Poslednji kineski car", upoznao je javnost na filmskom festivalu u severnoitalijanskom gradu Rovereto, preneli su italijanski mediji.

"Vratio sam se filmu koji sam nameravao da snimim pre osam, devet godina. To je priča o Đezualdu da Venozi, napuljskom aristokrati koji je toliko bio zaljubljen u muziku da je 'zaboravljao' da je oženjen najlepšom devojkom Napulja. Nasuprot njemu, u njenom životu se sve vrtelo oko ljubavi", rekao je Bertoluči.

Đezualdo zapostavlja svoju suprugu i veliki deo vremena provodi sa muzičarima ili u lovu. Kada otkriva da žena ima ljubavnika, on ga ubija da bi izbegao skandal, rekao je Bertoluči predstavljajući siže svog novog fima.

Zanimljivo je da je najbolju muziku Đezualdo napisao posle zločina kao da muzika ima moć pročišćenja. Možda je, kako je istakao italijanski režiser, na taj način mladi čovek hteo da se iskupi.

Muzika za film poverena je Japancu Riuči Sakamotu, autoru muzike mnogih filmova među kojima je i Bertolučijev "Mali Buda".

Hoće li se film snimati u Napulju, za sada nije poznato. Međutim, Bertoluči je već odabrao scenaristu. To je Mark Piplou koji je s Bertolučijem radio na "Malom Budi" i "Poslednjim kineskom caru".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: