Tehnopolis

Petak, 12.03.2021.

11:12

Zemlja sa 33 miliona korisnika TikToka zabranila aplikaciju

Apliakcija TikTok zvanično je zabranjena u Pakistanu, nakon što je Visoki sud te zemlje doneo ovakvu odluku.

Izvor: B92, The Verge

Zemlja sa 33 miliona korisnika TikToka zabranila aplikaciju
EPA-EFE/HAYOUNG JEON

U presudi piše da TikTok "promoviše vulgarnost u društvu", a ostaće zabranjen sve dok ne počnu da sarađuju sa pakistanskim vlastima na uklanjanju sadržaja koji one smatraju za "nepoželjan i nepristojan".

I ranije je TikTok imao problema sa čelnicima ove azijske države, a Pakistan je čak uveo i zakon kojim može da cenzuriše sadržaj na društvenim mrežama. Zahvaljujući tom nedavno donetom zakonu, "sve kompanije moraju da uklone sadržaj koji preti integritetu i bezbednosti Pakistana".

U nekim prethodnim "sukobima", pakistanske vlasti su tvrdile da se na TikToku deli nemoralan sadržaj. I tada je aplikacija zabranjena, ali nakratko, jer su obećali da će ukloniti sav sadržaj koji se smatra nepristojnim. Izgleda da nisu baš održali obećanje, pa otud i nova zabrana.

Prema podacima iz februara, TikTok u Pakistanu koristi oko 33 miliona ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: