Nedelja, 26.11.2000.

11:39

ALBANSKI DNEVNICI OBJAVILI KOSTUNICINO PISMO RUGOVI

Izvor: B92

Default images
Za sada na Kosovu nema zvanicnih reagovanja na poziv jugoslovenskog predsednika Vojislava Kostunice lideru Demokratskog saveza Kosova Ibrahimu Rugovi na hitan dijalog o resenju kosovskog problema, ali je taj poziv u nedelju objavila vecina pristinskih dnevnika na albanskom jeziku. Najtirazniji pristinski dnevnik na albanskom "Koha ditore" objavio je pismo jugoslovenskog predsednika na jednoj strani, i to u originalu na srpskom jeziku i prevod na albanskom jeziku. Kostunica je u pismu ocenio da je "za trajni mir i stabilnost Kosova", za koje navodi da "mora ostati visenacionalna sredina", neophodan "sustinski dijalog izmedju dveju najvecih nacionalnih zajednica - albanske i srpske". Kako prenosi Beta, "Koha ditore" je pismo Kostunice prokomentarisao samo jednom recenicom: "Jedna iskrena poruka i cudno saucesce iz Beograda za dr. Rugovu". Dnevnik "Kosova sot" preneo je Kostunicin poziv na dijalog i njegovu ocenu da je potreban hitan razgovor dve najvece zajednice na Kosovu - albanske i srpske. Taj list citirao je i deo pisma Kostunice da problem "ne treba zataskavati, vec da se sa tim treba uhvatiti u kostac, i to sto pre".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: