Četvrtak, 24.10.2019.

22:59

Čileanci ponovo na ulicama FOTO

Demonstranti su se vratili na ulice Čilea, nezadovoljni ekonomskim ustupcima koje je najavila vlada u pokušaju da umiri građane nakon nasilja koje se dogodilo.

Izvor: Beta/AP

Čileanci ponovo na ulicama FOTO
Foto: EPA-EFE/Alberto Valdes

Predsednik Sebastijan Pinjera rekao je da koraci koje će vlada preduzeti neće moći da ispune zahteve mnogih u zemlji od 18 miliona ljudi.

Međutim, on je odložio poskupljenje struje od gotovo 10 odsto za kraj sledeće godine.

Pinjerova administracija bori se sa neredima koji su počeli u petak zbog povećanja cena gradskog prevoza, što je podstaklo bes zbog loših socijalnih ekonomskih prilika i nejednakosti u toj zemlji, jednoj od najstabilnijih u Latinskoj Americi.
Foto: EPA-EFE/Alberto Valdes
Najmanje 18 osoba je pogunulo tokom ovih poslednjih nemira u Čileu.

Najveći deo demostranata je izražavao svoj protest mirno, ali je bilo podmtnutih požara, pljački i navodne brutalnosti bezbednosnih snaga što je šokiralo mnoge u ovoj zemlji poznatoj po relativnoj stabilnosti.
Foto: EPA-EFE/Alberto Valdes
Vlada je ove nedelje najavila povećanje minimalne plate i najnižih državnih penzija. Cene karata za metro vraćene su na pređašnje.

Međutim uprkos ustupcima, građani kažu da su oni premali i da su došli prekasno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: