Ponedeljak, 22.03.2004.

13:08

Centar za prava manjina osuđuje etničko čišćenje

Izvor: Beta

Default images

Centar za prava manjina u ponedeljak je osudio etničko čišćenje ne-Albanaca na Kosovu i stav UNMIK da se radi o izolovanim incidentima. Dosadašnja praksa tužilaštva Haškog tribunala, koje nije podiglo nijednu optužnicu za zločine protiv nealbanskog stanovništva na Kosovu, nesumnjivo doprinosi jačanju albanskog ekstremizma na Kosovu, ocenjuje se u saopštenju CPM. Ta organizacija je apelovala na sve predstavnike međunarodne zajednice da učine sve što je u njihovoj moći na sprečavanju daljeg delovanja albanskog ekstremizma i da osude počinioce etničkog čišćenja.

CPM je ukazao i na porast nasilja i mržnje prema pripadnicima manjinskih zajednica u Srbiji, posebno prema građanima islamske veroispovesti, i apelovao na MUP Srbije da otkrije počinioce napada na džamije u Beogradu i Nišu i drugih incidenata na nacionalnoj i verskoj osnovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: