Smenjen pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara zbog politizacije situacije

Gradonačelnik Novog Pazara i član Socijaldemokratske partije Nihat Biševac razrešio je dužnosti Emira Ašćerića, inače iz Stranke demokratske akcije.

Izvor: B92

Utorak, 07.04.2020.

12:05

Smenjen pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara zbog politizacije situacije
FOTO TANJUG/ IRFAN LICINA

"Smatram da je nedopustiovo da u ovom trenutku bilo ko politizuje apsolutno svaki napor koji se čini na prevazilaženju trenutnog stanja i zbog toga sam jutros doneo odluku da u skladu sa Statutom Grada Novog Pazara razrešim dužnosti Emira Ašćerića, dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika", navodi se u saopštenju Biševca.

On je pozvao Stranku demokratske akcije da predloži drugoga kandidata za tu odgovornu i važnu funkciju.

Ašćerić je posetu predsednik Aleksandra Vučića Pazaru i pomoć u vidu respiratora lokalnoj bolnici nazvao političkom kampanjom.

"Ne nasedamo na ovakve političke fazone", napisao je on na svom profilu na društvenoj mreži.

"Odlično prepoznajemo da se cela bavi više sobom i politikom, nego rešavanjem krize", naveo je Ašćerić i zapitao zašto su respiratori za Pazar "pomoć", a za druge bolnice u Srbiji - redovno opremanje.

Gradonačelnik Biševac ističe u odgovor na ovo da je jučerašnja poseta predsednika Republike Srbije Novom Pazaru za taj grad značila puno.

"Oni koji to neće da shvate sigurno nisu dobronamerni i samo žele da ovu plemenitu i dobru akciju omalovaže i iskoriste je za svoje sitne stranačke poene", navodi Biševac.

Svaki pojedinac, ističe on, ima pravo da u svoje lično ime i ime političke opcije kojoj pripada priča šta god hoće i kad god hoće, ali je neprimereno to činiti sa pozicije pomoćnika gradonačelnika i na taj način unositi zabunu u javnost.

"Novi Pazar kao i ceo svet preživljavaju jednu od najvećih kriza u svojoj istoriji. Zbog toga mislim da ovo nije ni vreme ni mesto za politička prepucavanja. Ovo je vreme kada treba da svi ujedinjeni pokušamo da odbranimo ovaj grad i sačuvamo živote svih naših ljudi", zaključuje Biševac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: