Na Kopaoniku 17cm snega, RHMZ upozorava na kišu VIDEO

Do kraja dana u većini mesta zapadne, centralne i istočne Srbije očekuje se od 20 do 40 mm kiše za 12 sati, a na planinama sneg.

Izvor: B92

Utorak, 24.10.2017.

10:53

Na Kopaoniku 17cm snega, RHMZ upozorava na kišu VIDEO
Ilustracija, Tanjug, arhiva

U saopštenju RHMZ navodi se da će u Vojvodini kiša biti slaba i povremena pa se na tom području očekuje i najmanja količina padavina.

U Srbiji će u sredu biti umereno do potpuno oblačno i hladno, na severu suvo, a u ostalim krajevima ujutru i pre podne mestimično slaba kiša, a na planinama slab sneg.

U ranim jutarnjim satima počeo je da pada sneg na višim predelima opštine Ivanjica, što je izazvalo probleme sa snabdevanjem strujom u skoro svim golijskim selima kao i u Bratljevu, Kovilju i Erčegama.

Zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović rekao je za i za Glas zapadne Srbije da je najveći problem to što Radna jedinica EPS u Ivanjici ne raspolaže sredstvima i opremom koji su neophodni za otklanjanje kvarova na niskonaponskoj i visokonaponskoj mreži u ovakvim situacijama.

On napominje da nedostaju i vozila i kaže kako će se opština Ivanjica obratiti nadležnim institucijama u Beogradu kako bi bio rešen ovaj problem.

Slična situacija je i u opštini Bajina Bašta, gde više sela sa po 300 i 500 stanovnika kao što je Ovčinja struje nemaju po nekoliko sedmica. Sve njih brine kakvo će stanje biti tek kada padne sneg.

Zabeleli se i Sjenica i Kopaonik. Na Kopaoniku je jutros izmereno 17 centimetara snega, a sneg pada i tokom dana, rečeno je Beti u meteorološkoj stanici na toj planini.

"Izmerena je i temperatura od minus dva stepena", naveo je dežurni meteorolog .

Snežne padavine formirale su tokom noći i na teritoriji opštine Sjenica. Snežni pokrivač debljine je do četiri centimetra. Meteorolog Esad Mujagić rekao je novopazarskom radiju Sto plus da se temperatura tokom noći nije spuštala ispod nultog podeljka, da je tako i danas, pa je realno očekivati obilnije padavine.

Iako se na tlu zadržava u raskvašenom stanju, sneg za sada ne stvara probleme u saobraćaju i svi lokalni putevi su prohodni.
Saobraćaj na državnom putu II A reda broj 197, na deonici od Ivanjice do Golijske reke, obustavljen je zbog snežnih nanosa.

Saobraćaj je obustavljen i na državnom putu II A reda broj 198, na deonici od Prekog brda do Odvraćenice, a očekuje se da će saobraćaj na tom putu biti normalizovan sutra.

Snežni nanosi uslovili su otežan saobraćaj na državnom putu I B reda broj 21, na deonici Divljaka-Ivanjica-Gajićevina, kao i na državnom putu I B reda broj 30, na deonici Buk-Slatina.

Saobraćaj je zbog snega otežan i na državnom putu II A reda broj 194, na kružnom toku deonice Prilike-Jasenovo, kao i na državnom putu II B reda broj 409, na deonici Kumanica-Gleđica. Javno preduzeće "Putevi Srbije" navelo je i da su ekipe na terenu i da čiste sneg.

Na području Sjenice, Tutina i Kopaonika, zbog snega kao i moguće poledice obavezna je zimska oprema, upozorio je vozače Auto-moto savez Srbije.

Kiša koja i dalje pada u većini krajeva Srbije zahteva usporenu vožnju a mogući su i povremeni zastoji u saobraćaju, naveo je AMSS.

Veća količina vode koja se zadržava na putevima predstavlja dodatnu opasnost na deonicama gde ima rupa, jer su popunjene vodom pa se ne vide, upozorio je vozače AMSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: