Kraj školske godine za osnovce, sutra završni ispiti

Nastava za učenike od prvog do sedmog razreda osnovnih škola završava se danas. Od srede počinje polaganje završnih ispita.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 13.06.2017.

07:13

Kraj školske godine za osnovce, sutra završni ispiti
Thinkstock

Za učenike osmog razreda nastava je završena 30. maja, ali su morali da nastave sa pripremnom nastavom za polaganje male mature.

Testiranje iz srpskog (maternjeg) jezika predvidjeno je za 14. jun, test iz matematike za 15., dok će kombinovani test rešavati 16. juna.

Završni ispit 14, 15. i 16. juna

Polaganje završnog ispita za učenike koji su završili osmi razred osnovne škole u Srbiji počinje sutra testovima iz srpskog ili maternjeg jezika.

Završni ispit će se polagati 14, 15. i 16. juna.

Prvog dana rešavaće testove iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, drugog dana iz matematike, a trećeg dana rešavaće kombinovani test, s pitanjima iz pet predmeta - biologije, geografije, istorije, fizike i hemije.

Nа osnovu uspehа nа zаvršnom ispitu kаndidаt može dа osvoji nаjviše 30 bodovа, odnosno nаjviše po 10 bodovа nа testu iz srpskog, odnosno mаternjeg jezikа, mаtemаtike i kombinovаnom testu.

Nа osnovu opšteg uspehа od šestog do osmog rаzredа kаndidаt može dа ostvаri nаjviše 70 bodovа.

Preliminarni rezultati biće objavljeni 18. juna, a konačni 23. juna.

Raspored učenika po školama biće objavljen 3. jula nakon čega sledi upis učenika u srednje škole 4. i 5. jula

Pravilnik o upisu u srednje škole ove godine predviđa bodovanje uspeha na takmičenjima.

Prema pravilniku prаvo nа rаngirаnje rаdi upisа u gimnаziju i stručnu školu u četvorogodišnjem trаjаnju stiče kаndidаt koji je ostvаrio nаjmаnje 50 bodovа.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: