Britanija obnovila razmenu informacija sa službama SAD

Britanska policija obnovila je razmenu informacija sa službama u SAD koja je bila prekinuta zbog curenja informacija, piše "Gardijan".

Izvor: B92

Petak, 26.05.2017.

09:33

Britanija obnovila razmenu informacija sa službama SAD
Foto: GettyImages

Više detalja o napadu u Mančesteru u kome je poginulo 22 ljudi pojavilo se u američkim medijima posebno na televizijama NBC i CBS, pre nego što ih je britanska policija pustila u britanske medije.

Osim toga, američki mediji su objavili fotografije koje navodno prikazuju eksplozivnu napravu korišćenu u napadu u Mančesteru. "Njujork tajms" je objavio fotografije koje navodno prikazuju mogući detonator, bateriju i šrafove korišćene za šrapnele, kao i delove ranca korišćenog u napadu.

Prvobitne procene poginulih, ime napadača... Sve je to objavljeno preko američkih medija, na osnovu podataka koje su izgleda dostavili američki obaveštajni izvori.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad na koncertu američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru, kada su 22 osobe poginule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: