Nišani stigao u Bujanovac, priređen svečani doček / FOTO

Predsednik Albanije Bujar Nišani stigao je u Bujanovac nešto posle 12 časova, čime je počeo jednodnevnu posetu opštinama Bujanovac i Preševo.

Izvor: B92

Utorak, 07.03.2017.

12:34

Nišani stigao u Bujanovac, priređen svečani doček / FOTO
Foto: Tanjug

Nišanija su ispred zgrade opštine dočekali predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi i predsednik SO Bujanovac Jonuz Musliju, koji je i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca.

Agencija Tanjug prvo je prenela da je tom prilikom intonirana samo himna Republike Albanije, a koji sat kasnije naveli su da ni himna Albanije, ni himna Srbije nisu intonirane.

Ispred zgrade opštine Nišaniju je upriličen i svečani doček, a članovi KUD iz Bujanovca nosili su albansku narodnu nošnju. Prema procenama, ispred zgrade opštine je više od 1.000 građana koji su Nišanija pozdravili mahanjem albanskim zastavicama.

Prema protokolu, predsednika Albanije očekuje razgovor sa lokalnim albanskim političkim liderima u kabinetu predsednika opštine Bujanovac, nakon čega bi trebalo da poseti OŠ "Muharem Kadriju" u Velikom Trnovcu.

U 15.30 Nišani posetu nastavlja u Preševu, gde će se u Domu kulture "Abdula Krašnica" obratiti, kako se očekuje, i građanima Preševa.

Na ulicama Bujanovca nije vidljivo pojačano policijsko obezbeđenje, ali se pretpostavlja da su mere obezbeđenja pojačane policajcima u civilu.

Povodom posete Nišanija premijer Vučić izjavio je da nije lepo što nije bilo srpske himne na dočeku.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: