Utorak, 07.03.2017.

12:34

Nišani stigao u Bujanovac, priređen svečani doček / FOTO

Predsednik Albanije Bujar Nišani stigao je u Bujanovac nešto posle 12 časova, čime je počeo jednodnevnu posetu opštinama Bujanovac i Preševo.

Izvor: Tanjug

Nišani stigao u Bujanovac, prireðen sveèani doèek / FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

Legionar

pre 7 godina

Kakva je ovo Srbija gde dolazi ko hoce i radi sta hoce. Zato Vlado Srbije podnesi ostavku a Premijer neka prestane da hvali nove fabrike vec da se okrene i bez okretanja izadje. Nama treba neko koce reci da Srbija ima jednu zastavu, jedan zvanicni jezik, jedan skolski program.itd. Ne moze tamo neki Albanac da pozove politicara iz Albanije u Srbiju , koja smo mi drzava. Spremaju nam zamke a mi spavamo. Vreme ja da se Srbija probudi ako nesto ostane od Srbije, koja je vec dosta prodata.Uzasno ali istinito.

Јабучило

pre 7 godina

Зар није истицање заставе друге државе или национслне мањине забрањено ако се уз њих не истиче застава Србије?

Jovana

pre 7 godina

Sramota me je većine komentara, zato sto su puni mrznje i nekog prostackog ponizavanja pripadnika druge kulture. Ponizavajuce je sto ste toliko ograniceni, samodovoljni, drski i bezobrazni, a ne to sto je predsednik Albanije došao u jedan grad u Srbiji da poseti ljude koji sa njim dele istu kulturu. Ne znam kako vas nije sramota buducih generacija koje ce nositi teret vase zatucanosti. Nemojte nikada nijedan narod gledati sa visine, to je mnogo ruzno.

Drug Cvorovic

pre 7 godina

Sta ste zapenili fasisticka omladino i malo stariji, sta bi vi, da proterate Albance preko Prokletija? Probo' Zloba, pa znamo kako smo prosli...

Bata Stojkovic

pre 7 godina

(Dobrodosao, 07. mart 2017 13:18) Stvar je u tome da je ova poseta predsednika Albanije zaista istorijska, da dolazi posle decenija gotovo nikakvih odnosa izmedju dve susedne drzave i da bi trebala da posluzi kako nagovestaj novih odnosa a da se pretvorila u ponizavanje Srbije kao drzave ali i Albanije jer im nije ukazana paznja kakvu bi Vucic i Toma trebali da ukazu politickom vrhu zemlje sa kojom Vucic predlaze carinsku uniju. Izgleda da AV svima prodaje maglu a ne samo nama.

Drug Cvorovic

pre 7 godina

Slobodan Milosevic je bio penicilin za ovakve, ali hteli ste demokratiju posle 2000-te sad uzivajte...
(ccc, 07. mart 2017 14:13)
Zbog ovakvih idiota smo bombardovani, a ne Klintona, Blera i ostalih...

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 7 godina

U čemu je problem? Predsednik matice posećuje mesto gde njegovi sunarodnici čine skoro pola stanovništva. Politike, naravno, ima. Ali zato i treba pustiti da ovako ventiliraju nego da im branimo. I kako to biva, ako budemo normalna zemlja, mnogi će je prihvatiti. Ako ne, mnogi će je napustiti što zbog lošeg standarda što zbog nacionalizma. Bujanovac ne ide nigde iz Srbije.
@stekic
E vidis, to je pitanje .. Kako su Rusi otvorili sezonu problematicnih referenduma, ko moze sad da zabrani opstinama Bujanovac/Presevo da organizuju referendum i proglase nezavisnost ili pripajanje Albaniji/Kosovu?

pepe la puf

pre 7 godina

Kakvo ponizavanje, ovo je samar, ma kakav samar direkt u glavu ovoj vladi. Predsednik Albanije posecuje Kosovo dok je predsedniku i premijeru Srbije zabranjen pristup, tj. ne smeju da kroce na tlo Kosova. SRAMOTA

Алекса

pre 7 godina

Велико ми задовољство причињава то што су сви српски ратни хушкачи и сатрапи деведесетих сада мирни као бубице. Вучић, Шешељ, Дачић, Николић, цела јуначка екипа је потпуно нема и импотентна, неспособна да одговори на неформалне албанске територијалне насртаје. Јер насртај језиком, културом, ношњом, химном и једноумљем је далеко опаснији од насртаја пушком.

Stoickov ex Romario

pre 7 godina

Slobodan Milosevic je bio penicilin za ovakve, ali hteli ste demokratiju posle 2000-te sad uzivajte...
(ccc, 07. mart 2017 14:13)
E zbog Slobe penicilina i sličnih tebi sad se dešava što se dešava. Kosovo je nezavisno I Bujanovac i Preševo rade šta hoće...

Labud

pre 7 godina

Da li dole imaju neke mlade za nase mladice? Ovde momci samo cugaju ispred nekadasnjih zadruga, pricaju o Rusiji i Americi sa tri zuba na njih 4, a polja ostala neobradjena i tako dalje. Dajte da se radnistvo i seljastvo svih boja, verovanja, i porekla opameti i radi malo u svoju korist i za svoj profit. A ne za kartele Vucic, Mali, Taci i ostale.

dr

pre 7 godina

Vecina komentara, su obojeni nacionalizmom! dokle ovako sa predrasudama i mrznjom prema jednom narodu. Albanske zastave su znak dobrodoslice za predsednika Albanije, sto je uobicajeno svuda po protokoloma u svetu. Pa i srpski predsenik ima pravo da poseti bilo gde srbe u susednim drzavama i regionu, i to ucini. Kako mozemo u EU kada ne damo ni da se upoznamo, a kamoli da sardjujemo u svim poljima. Ljudi dokle cemo mi balaknci da razmisljamo sa logikom 19 veka u 21 veku. Ova je cista kurtuazna poseta predsednika maticne drzave svojih manjina u drugoj drzavi, i nista drugo!.

NIKOLA

pre 7 godina

Kad je Rusija mogla Aljasku što mi ne prodamo Kosovo i trampimo ovaj deo juga za sever Kosova.Ovako se samo šire, finansiramo ih na jugu,uživaju sva prava kao građani Srbije od lečenja do pasoša a u tim gradovima na jugu se živi po Albanskim pravilima, nema fakticke vlasti Srbije kakve inspekcije i kontrole tamo se ne zalazi.

Dejan

pre 7 godina

Ovo je samar u lice Srbiji, nema zastave, nema himne. Nas voz sa zastavom Srbije nije mogao da udje na Kosovo iako je to nasa teritorija, a oni ovde masu zastavama Albanije. STIDI SE DRZAVO !

samokazem

pre 7 godina

Bitno je da je Duda Ivkovic kriminalac i da su svi koji ne misle kao ovi na vlasti izdajnici i da destabilisu drzavu, a ova bruka? Ovo je poruka svima nama da je taj deo Srbije odvojen! Predsednik jedne drzave dolazi u drugu drzavu i ne sastaje se sa zvanicnicima te drzave vec sa tamo nekim predsednicima opstina??? Ponizenje par excellence za Srbiju i sve nas. Mene je sramota, ne znam kako vas...

Dusa

pre 7 godina

Ova vlast nas toliko bruka da je ovo nemoguce.Dolazi predsednik neke drzave i ne trazi da se sastane sa Tomom i Vucice sto znaci da ih ne ferma dva posto.

Novosadjanin

pre 7 godina

Samo nek mi neko kaže da je SNS stranka desnog centra! STa to uopšte znaci? Vučić nije imao vremena da ga ugosti posto RADI 25h.. a posle toga mora da uci nemački i japanski! : D

96sT0R

pre 7 godina

Po meni ovo je velika sramota sto niko od zvanicnika Srbije, premijer ili predsednik nisu docekali coveka. Ako je on dosao na svoju ruku bez poziva opet su mogli nesto organizovati, da se sastanu, sporazume da potpisu o saradnji itd. A ako je dosao kao neka vrsta provokacije, da nije hteo da se sastane sa vrhom Srbije trebali su mu zabraniti dolazak. Kakvi su ovi nasi politicari?

drale

pre 7 godina

Hahaha, a zašto baš Veliki Trnovac, verovatno da objasni dilerima da je smanjena proizvodnja u Lazaretu, o čemu su pisali albanski mediji pre par dana nakon upada policije. Sramotno šta se sve dešava oko nas u komšiluku, pa i kod nas. Ovo ne ide na dobro. Balkan-bure baruta, samo što nije eksplodiralo. To je i sama Mogerinijeva rekla juče na indirektan način. Mislim da su albanci ponovo instrument za pritiskanje, ali mi sve deluje brzopleto i da će ovoga puta gotovo sigurno izvući deblji kraj. Teška vremena dokaze, jako teška.

Име

pre 7 godina

(Dobrodosao, 7. mart 2017 13:18)

Скадар је албански колико и Пећка п.

Не уби нас сусед колико незнање.

Alex

pre 7 godina

Poseta na ovako visokom nivou, a nigde našeg preCednika ili premijera da državnika prijateljske nam Albanije dočekaju. Da se nisu možda uplašili, misleći da ovaj potez u domaćoj javnosti pred predstojeće izbore neće naići na dobar odjek?

realista

pre 7 godina

Albanska infekcija se vidim širi dalje Srbijom... kako stoje stvari, za 50 godina će stići i do Bga... a mi smo beše ,,jaka i suverena'' drzava? koja komedija... pa Albanci ni ne traže više da im nešto damo , znaju da mogu lagano sve da otmu...

Dobrodosao

pre 7 godina

Svaka poseta zvanicnika stranih drzava Srbiji je dogovorena sa Beogradom. Sigurno i ova. Po komentarima vidim da nekim smeta, ne vidim zasto. Jel Albanci i Albanija treba da nam budu veciti neprijatelji? A da malo ucite istoriju pa pogledate kako su, u vreme monarhije, Srbija i Jugoslavija pokusavale da se prosire na stetu Albanije i Albanaca? Skadar i slicno.Drugo, zvanicnici Srbije obilaze Srbe koji zive u susedstvu, BiH, Madjarskoj, pa i Hrvatskoj...Sto ne bi i obrnuto bilo normalno. A to sto nema srpske vec samo albanske zastave, e to je vec pitanje za BGD. Kako i zasto mnogi pripadnici manjina drzavne simbole Srbije ne dozivljavaju kao svoje? Mada i Srbi u Crnoj Gori i BiH radije masu zastavama Srbije nego svojih drzava. Tako da, sve je isto ili bar vrlo,vrlo slicno.

sturmmann

pre 7 godina

Je li ovo pandur na slici pozdravlja albansku zastavu ili šta već???
Nema veze, izgleda da ni sam ne zna šta radi.
Bitno je da je čovek koji je sedeo na stolici ispred radnje išao u zatvor...

кинг оф роад

pre 7 godina

Не треба ово ништа да вас чуди, Бујановац а поготову Прешево су само формално део Србије, суштински нису одавно... То знају и Председник и Премијер и сви министри али не желе да то признају!

Bob Sent Kler

pre 7 godina

Docekom albanskog predsednika od strane srpskog predsednika precutno se kaze dobrodosao u moju zemlju gde sam ja domacin. Odlaskom u Bujanovac i Presevo, bez sastanka sa presednikom Srbije albanski predsednik precutno kaze ja tebe dole ne smatram domacinom. Ne bih da se gadjam velikim recima i necu reci da je ovo veleizdaja, dovoljno je i izdaja. Jer ako ovo nije, ja stvarno ne znam sta je.

Sveto

pre 7 godina

Albanci su jedino većina u Preševu. U Bujanovcu i Medveđi nisu. Zanimljivo da je predsednik Albanije zaobišao Medveđu za koju stalno govore kako su većina.

Apoliticar

pre 7 godina

Nije problem mahati zastavama, samo sto ovde ne vidim bi jednu srpsku zastavu? Da li je fozvoljeno na teritoriji Albanije mahati samo srpskim zastavama? Ne znam, ali sumnjam.

Major u penziji sa juga Srbije

pre 7 godina

Ljudi, osvestite se, ovo boli nas Srbe... Ali sve je to posledica loše politike i najave Mercedesa u Ikarbusu, dolazaka velikih giganata na jug Srbije i slicno. Vucic i njegovi ministri umesto da su skinuli poreze, smanjili namete, obezbedili da nasi gradjani otvaraju firme i da se u Srbiji dobro zivi i ima posla za sve, oni su izabrali da i dalje odrzavaju ogromnu birokratsku masineriju u zivotu koja puno kosta... Posledica je stalno isaljavanje sa juga Srbije koji je siromasan. Da je Vucic kao premijer imao petlju on bi rekao, mora da bude 100 000 zaposlenih u javnom sektoru manje, jer je to previse za Srbiju, ali zato cemo od tog novca pomoci svakom ko na jugu Srbije zeli da ostane, ima porodicu, otvori firmu, proizvodi na imanju, ojacacemo ekonomski jug i tako spreciti da ga nemastina i bela kuga pojedu. Sami smo krivi sto biramo najgore za lidere i zato Srbija i nestaje i ako se ne osvestimo i Vranje i Leskovac ce ubrzo biti ugrozeni, zivi bili pa videli.

stekic

pre 7 godina

U čemu je problem? Predsednik matice posećuje mesto gde njegovi sunarodnici čine skoro pola stanovništva. Politike, naravno, ima. Ali zato i treba pustiti da ovako ventiliraju nego da im branimo. I kako to biva, ako budemo normalna zemlja, mnogi će je prihvatiti. Ako ne, mnogi će je napustiti što zbog lošeg standarda što zbog nacionalizma. Bujanovac ne ide nigde iz Srbije.

ns

pre 7 godina

Gde je Toma da kao domaćin predsednik sačeka predsednika druge zemlje? Gde je delegacija Srbije kada joj u zemlju dolazi predsednik druge države i gde je zvanični protokol, himne i klanjanje zastavi zemlje domaćina? Da li su Preševo i Bujanovac u Srbiji ili je ovaj došao u privatnu posetu?

som

pre 7 godina

E, svasta... Da li samo meni nesto nije u redu sa ovom informacijom? Da li cemo IKADA cuti da je Predsednik npr. Madjarske obisao par pogranicnih mesta u Rumuniji? Zasto se ovo dozvoljava?

Endi

pre 7 godina

Za sve one koji se bune na ovakav docek, ne znam koja je razlika izmedju toga kako docekuju srpskog predsenika u Bosni i albanskog predsednika u Srbiji. Nemojte imati dvostruke arsine, to je realnost Balkana.

SudijaFalkone

pre 7 godina

Gde su obeležja srpske države?
Mi nemamo suverenitet ni na jugu Srbije. Svaka čast. Bitno da Vučić mitinguje i drži propovedi o boljem životu.

s

pre 7 godina

Zamišljam predsednika Meksika u San Dijegu,bez i jedne zastave SAD sa sve zastavama Meksika i bez i jednog Američkog zvaničnika,samo zamišljam...

Radoje Domanović

pre 7 godina

Ponosan sam što je premijer Vučić omogućio ovu posetu i što mu ne smeta da u Bujanovcu nema niti jedne srpske zastave. Bravo! Tako se vodi država! To je vođa!

Ljuba A.

pre 7 godina

Kakva bruka i sramota za ovu zemlju!!! Pa gde ste bre Vučiću, Nikoliću, Dačiću, Vuline??? Po Srbiji vršlja ko kako stigne!! Da podnesete ostavke smesta svi!!!

del pjero

pre 7 godina

Bravo Albanci...zavidim na slozi oko vaseg nazovi ga nacionalnog putanja.Zamislite da to urade Meksikanci u Los Andjelesu ili cuvaj boze-Srbi u Osjeku npr

Данијел

pre 7 godina

Вучићева политика, узмите нам све јер нећемо да се бијемо, али не зато што смо кукавице него што смо паметни!

Ljuba A.

pre 7 godina

Kakva bruka i sramota za ovu zemlju!!! Pa gde ste bre Vučiću, Nikoliću, Dačiću, Vuline??? Po Srbiji vršlja ko kako stigne!! Da podnesete ostavke smesta svi!!!

Radoje Domanović

pre 7 godina

Ponosan sam što je premijer Vučić omogućio ovu posetu i što mu ne smeta da u Bujanovcu nema niti jedne srpske zastave. Bravo! Tako se vodi država! To je vođa!

ns

pre 7 godina

Gde je Toma da kao domaćin predsednik sačeka predsednika druge zemlje? Gde je delegacija Srbije kada joj u zemlju dolazi predsednik druge države i gde je zvanični protokol, himne i klanjanje zastavi zemlje domaćina? Da li su Preševo i Bujanovac u Srbiji ili je ovaj došao u privatnu posetu?

del pjero

pre 7 godina

Bravo Albanci...zavidim na slozi oko vaseg nazovi ga nacionalnog putanja.Zamislite da to urade Meksikanci u Los Andjelesu ili cuvaj boze-Srbi u Osjeku npr

s

pre 7 godina

Zamišljam predsednika Meksika u San Dijegu,bez i jedne zastave SAD sa sve zastavama Meksika i bez i jednog Američkog zvaničnika,samo zamišljam...

SudijaFalkone

pre 7 godina

Gde su obeležja srpske države?
Mi nemamo suverenitet ni na jugu Srbije. Svaka čast. Bitno da Vučić mitinguje i drži propovedi o boljem životu.

Apoliticar

pre 7 godina

Nije problem mahati zastavama, samo sto ovde ne vidim bi jednu srpsku zastavu? Da li je fozvoljeno na teritoriji Albanije mahati samo srpskim zastavama? Ne znam, ali sumnjam.

Sveto

pre 7 godina

Albanci su jedino većina u Preševu. U Bujanovcu i Medveđi nisu. Zanimljivo da je predsednik Albanije zaobišao Medveđu za koju stalno govore kako su većina.

Данијел

pre 7 godina

Вучићева политика, узмите нам све јер нећемо да се бијемо, али не зато што смо кукавице него што смо паметни!

realista

pre 7 godina

Albanska infekcija se vidim širi dalje Srbijom... kako stoje stvari, za 50 godina će stići i do Bga... a mi smo beše ,,jaka i suverena'' drzava? koja komedija... pa Albanci ni ne traže više da im nešto damo , znaju da mogu lagano sve da otmu...

Dusa

pre 7 godina

Ova vlast nas toliko bruka da je ovo nemoguce.Dolazi predsednik neke drzave i ne trazi da se sastane sa Tomom i Vucice sto znaci da ih ne ferma dva posto.

sturmmann

pre 7 godina

Je li ovo pandur na slici pozdravlja albansku zastavu ili šta već???
Nema veze, izgleda da ni sam ne zna šta radi.
Bitno je da je čovek koji je sedeo na stolici ispred radnje išao u zatvor...

Alex

pre 7 godina

Poseta na ovako visokom nivou, a nigde našeg preCednika ili premijera da državnika prijateljske nam Albanije dočekaju. Da se nisu možda uplašili, misleći da ovaj potez u domaćoj javnosti pred predstojeće izbore neće naići na dobar odjek?

Major u penziji sa juga Srbije

pre 7 godina

Ljudi, osvestite se, ovo boli nas Srbe... Ali sve je to posledica loše politike i najave Mercedesa u Ikarbusu, dolazaka velikih giganata na jug Srbije i slicno. Vucic i njegovi ministri umesto da su skinuli poreze, smanjili namete, obezbedili da nasi gradjani otvaraju firme i da se u Srbiji dobro zivi i ima posla za sve, oni su izabrali da i dalje odrzavaju ogromnu birokratsku masineriju u zivotu koja puno kosta... Posledica je stalno isaljavanje sa juga Srbije koji je siromasan. Da je Vucic kao premijer imao petlju on bi rekao, mora da bude 100 000 zaposlenih u javnom sektoru manje, jer je to previse za Srbiju, ali zato cemo od tog novca pomoci svakom ko na jugu Srbije zeli da ostane, ima porodicu, otvori firmu, proizvodi na imanju, ojacacemo ekonomski jug i tako spreciti da ga nemastina i bela kuga pojedu. Sami smo krivi sto biramo najgore za lidere i zato Srbija i nestaje i ako se ne osvestimo i Vranje i Leskovac ce ubrzo biti ugrozeni, zivi bili pa videli.

Bob Sent Kler

pre 7 godina

Docekom albanskog predsednika od strane srpskog predsednika precutno se kaze dobrodosao u moju zemlju gde sam ja domacin. Odlaskom u Bujanovac i Presevo, bez sastanka sa presednikom Srbije albanski predsednik precutno kaze ja tebe dole ne smatram domacinom. Ne bih da se gadjam velikim recima i necu reci da je ovo veleizdaja, dovoljno je i izdaja. Jer ako ovo nije, ja stvarno ne znam sta je.

Алекса

pre 7 godina

Велико ми задовољство причињава то што су сви српски ратни хушкачи и сатрапи деведесетих сада мирни као бубице. Вучић, Шешељ, Дачић, Николић, цела јуначка екипа је потпуно нема и импотентна, неспособна да одговори на неформалне албанске територијалне насртаје. Јер насртај језиком, културом, ношњом, химном и једноумљем је далеко опаснији од насртаја пушком.

Novosadjanin

pre 7 godina

Samo nek mi neko kaže da je SNS stranka desnog centra! STa to uopšte znaci? Vučić nije imao vremena da ga ugosti posto RADI 25h.. a posle toga mora da uci nemački i japanski! : D

som

pre 7 godina

E, svasta... Da li samo meni nesto nije u redu sa ovom informacijom? Da li cemo IKADA cuti da je Predsednik npr. Madjarske obisao par pogranicnih mesta u Rumuniji? Zasto se ovo dozvoljava?

кинг оф роад

pre 7 godina

Не треба ово ништа да вас чуди, Бујановац а поготову Прешево су само формално део Србије, суштински нису одавно... То знају и Председник и Премијер и сви министри али не желе да то признају!

Endi

pre 7 godina

Za sve one koji se bune na ovakav docek, ne znam koja je razlika izmedju toga kako docekuju srpskog predsenika u Bosni i albanskog predsednika u Srbiji. Nemojte imati dvostruke arsine, to je realnost Balkana.

Име

pre 7 godina

(Dobrodosao, 7. mart 2017 13:18)

Скадар је албански колико и Пећка п.

Не уби нас сусед колико незнање.

samokazem

pre 7 godina

Bitno je da je Duda Ivkovic kriminalac i da su svi koji ne misle kao ovi na vlasti izdajnici i da destabilisu drzavu, a ova bruka? Ovo je poruka svima nama da je taj deo Srbije odvojen! Predsednik jedne drzave dolazi u drugu drzavu i ne sastaje se sa zvanicnicima te drzave vec sa tamo nekim predsednicima opstina??? Ponizenje par excellence za Srbiju i sve nas. Mene je sramota, ne znam kako vas...

Dobrodosao

pre 7 godina

Svaka poseta zvanicnika stranih drzava Srbiji je dogovorena sa Beogradom. Sigurno i ova. Po komentarima vidim da nekim smeta, ne vidim zasto. Jel Albanci i Albanija treba da nam budu veciti neprijatelji? A da malo ucite istoriju pa pogledate kako su, u vreme monarhije, Srbija i Jugoslavija pokusavale da se prosire na stetu Albanije i Albanaca? Skadar i slicno.Drugo, zvanicnici Srbije obilaze Srbe koji zive u susedstvu, BiH, Madjarskoj, pa i Hrvatskoj...Sto ne bi i obrnuto bilo normalno. A to sto nema srpske vec samo albanske zastave, e to je vec pitanje za BGD. Kako i zasto mnogi pripadnici manjina drzavne simbole Srbije ne dozivljavaju kao svoje? Mada i Srbi u Crnoj Gori i BiH radije masu zastavama Srbije nego svojih drzava. Tako da, sve je isto ili bar vrlo,vrlo slicno.

Јабучило

pre 7 godina

Зар није истицање заставе друге државе или национслне мањине забрањено ако се уз њих не истиче застава Србије?

Labud

pre 7 godina

Da li dole imaju neke mlade za nase mladice? Ovde momci samo cugaju ispred nekadasnjih zadruga, pricaju o Rusiji i Americi sa tri zuba na njih 4, a polja ostala neobradjena i tako dalje. Dajte da se radnistvo i seljastvo svih boja, verovanja, i porekla opameti i radi malo u svoju korist i za svoj profit. A ne za kartele Vucic, Mali, Taci i ostale.

96sT0R

pre 7 godina

Po meni ovo je velika sramota sto niko od zvanicnika Srbije, premijer ili predsednik nisu docekali coveka. Ako je on dosao na svoju ruku bez poziva opet su mogli nesto organizovati, da se sastanu, sporazume da potpisu o saradnji itd. A ako je dosao kao neka vrsta provokacije, da nije hteo da se sastane sa vrhom Srbije trebali su mu zabraniti dolazak. Kakvi su ovi nasi politicari?

Dejan

pre 7 godina

Ovo je samar u lice Srbiji, nema zastave, nema himne. Nas voz sa zastavom Srbije nije mogao da udje na Kosovo iako je to nasa teritorija, a oni ovde masu zastavama Albanije. STIDI SE DRZAVO !

Stoickov ex Romario

pre 7 godina

Slobodan Milosevic je bio penicilin za ovakve, ali hteli ste demokratiju posle 2000-te sad uzivajte...
(ccc, 07. mart 2017 14:13)
E zbog Slobe penicilina i sličnih tebi sad se dešava što se dešava. Kosovo je nezavisno I Bujanovac i Preševo rade šta hoće...

drale

pre 7 godina

Hahaha, a zašto baš Veliki Trnovac, verovatno da objasni dilerima da je smanjena proizvodnja u Lazaretu, o čemu su pisali albanski mediji pre par dana nakon upada policije. Sramotno šta se sve dešava oko nas u komšiluku, pa i kod nas. Ovo ne ide na dobro. Balkan-bure baruta, samo što nije eksplodiralo. To je i sama Mogerinijeva rekla juče na indirektan način. Mislim da su albanci ponovo instrument za pritiskanje, ali mi sve deluje brzopleto i da će ovoga puta gotovo sigurno izvući deblji kraj. Teška vremena dokaze, jako teška.

pepe la puf

pre 7 godina

Kakvo ponizavanje, ovo je samar, ma kakav samar direkt u glavu ovoj vladi. Predsednik Albanije posecuje Kosovo dok je predsedniku i premijeru Srbije zabranjen pristup, tj. ne smeju da kroce na tlo Kosova. SRAMOTA

stekic

pre 7 godina

U čemu je problem? Predsednik matice posećuje mesto gde njegovi sunarodnici čine skoro pola stanovništva. Politike, naravno, ima. Ali zato i treba pustiti da ovako ventiliraju nego da im branimo. I kako to biva, ako budemo normalna zemlja, mnogi će je prihvatiti. Ako ne, mnogi će je napustiti što zbog lošeg standarda što zbog nacionalizma. Bujanovac ne ide nigde iz Srbije.

NIKOLA

pre 7 godina

Kad je Rusija mogla Aljasku što mi ne prodamo Kosovo i trampimo ovaj deo juga za sever Kosova.Ovako se samo šire, finansiramo ih na jugu,uživaju sva prava kao građani Srbije od lečenja do pasoša a u tim gradovima na jugu se živi po Albanskim pravilima, nema fakticke vlasti Srbije kakve inspekcije i kontrole tamo se ne zalazi.

Drug Cvorovic

pre 7 godina

Slobodan Milosevic je bio penicilin za ovakve, ali hteli ste demokratiju posle 2000-te sad uzivajte...
(ccc, 07. mart 2017 14:13)
Zbog ovakvih idiota smo bombardovani, a ne Klintona, Blera i ostalih...

dr

pre 7 godina

Vecina komentara, su obojeni nacionalizmom! dokle ovako sa predrasudama i mrznjom prema jednom narodu. Albanske zastave su znak dobrodoslice za predsednika Albanije, sto je uobicajeno svuda po protokoloma u svetu. Pa i srpski predsenik ima pravo da poseti bilo gde srbe u susednim drzavama i regionu, i to ucini. Kako mozemo u EU kada ne damo ni da se upoznamo, a kamoli da sardjujemo u svim poljima. Ljudi dokle cemo mi balaknci da razmisljamo sa logikom 19 veka u 21 veku. Ova je cista kurtuazna poseta predsednika maticne drzave svojih manjina u drugoj drzavi, i nista drugo!.

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 7 godina

U čemu je problem? Predsednik matice posećuje mesto gde njegovi sunarodnici čine skoro pola stanovništva. Politike, naravno, ima. Ali zato i treba pustiti da ovako ventiliraju nego da im branimo. I kako to biva, ako budemo normalna zemlja, mnogi će je prihvatiti. Ako ne, mnogi će je napustiti što zbog lošeg standarda što zbog nacionalizma. Bujanovac ne ide nigde iz Srbije.
@stekic
E vidis, to je pitanje .. Kako su Rusi otvorili sezonu problematicnih referenduma, ko moze sad da zabrani opstinama Bujanovac/Presevo da organizuju referendum i proglase nezavisnost ili pripajanje Albaniji/Kosovu?

Jovana

pre 7 godina

Sramota me je većine komentara, zato sto su puni mrznje i nekog prostackog ponizavanja pripadnika druge kulture. Ponizavajuce je sto ste toliko ograniceni, samodovoljni, drski i bezobrazni, a ne to sto je predsednik Albanije došao u jedan grad u Srbiji da poseti ljude koji sa njim dele istu kulturu. Ne znam kako vas nije sramota buducih generacija koje ce nositi teret vase zatucanosti. Nemojte nikada nijedan narod gledati sa visine, to je mnogo ruzno.

Drug Cvorovic

pre 7 godina

Sta ste zapenili fasisticka omladino i malo stariji, sta bi vi, da proterate Albance preko Prokletija? Probo' Zloba, pa znamo kako smo prosli...

Legionar

pre 7 godina

Kakva je ovo Srbija gde dolazi ko hoce i radi sta hoce. Zato Vlado Srbije podnesi ostavku a Premijer neka prestane da hvali nove fabrike vec da se okrene i bez okretanja izadje. Nama treba neko koce reci da Srbija ima jednu zastavu, jedan zvanicni jezik, jedan skolski program.itd. Ne moze tamo neki Albanac da pozove politicara iz Albanije u Srbiju , koja smo mi drzava. Spremaju nam zamke a mi spavamo. Vreme ja da se Srbija probudi ako nesto ostane od Srbije, koja je vec dosta prodata.Uzasno ali istinito.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

(Dobrodosao, 07. mart 2017 13:18) Stvar je u tome da je ova poseta predsednika Albanije zaista istorijska, da dolazi posle decenija gotovo nikakvih odnosa izmedju dve susedne drzave i da bi trebala da posluzi kako nagovestaj novih odnosa a da se pretvorila u ponizavanje Srbije kao drzave ali i Albanije jer im nije ukazana paznja kakvu bi Vucic i Toma trebali da ukazu politickom vrhu zemlje sa kojom Vucic predlaze carinsku uniju. Izgleda da AV svima prodaje maglu a ne samo nama.

Dobrodosao

pre 7 godina

Svaka poseta zvanicnika stranih drzava Srbiji je dogovorena sa Beogradom. Sigurno i ova. Po komentarima vidim da nekim smeta, ne vidim zasto. Jel Albanci i Albanija treba da nam budu veciti neprijatelji? A da malo ucite istoriju pa pogledate kako su, u vreme monarhije, Srbija i Jugoslavija pokusavale da se prosire na stetu Albanije i Albanaca? Skadar i slicno.Drugo, zvanicnici Srbije obilaze Srbe koji zive u susedstvu, BiH, Madjarskoj, pa i Hrvatskoj...Sto ne bi i obrnuto bilo normalno. A to sto nema srpske vec samo albanske zastave, e to je vec pitanje za BGD. Kako i zasto mnogi pripadnici manjina drzavne simbole Srbije ne dozivljavaju kao svoje? Mada i Srbi u Crnoj Gori i BiH radije masu zastavama Srbije nego svojih drzava. Tako da, sve je isto ili bar vrlo,vrlo slicno.

Endi

pre 7 godina

Za sve one koji se bune na ovakav docek, ne znam koja je razlika izmedju toga kako docekuju srpskog predsenika u Bosni i albanskog predsednika u Srbiji. Nemojte imati dvostruke arsine, to je realnost Balkana.

stekic

pre 7 godina

U čemu je problem? Predsednik matice posećuje mesto gde njegovi sunarodnici čine skoro pola stanovništva. Politike, naravno, ima. Ali zato i treba pustiti da ovako ventiliraju nego da im branimo. I kako to biva, ako budemo normalna zemlja, mnogi će je prihvatiti. Ako ne, mnogi će je napustiti što zbog lošeg standarda što zbog nacionalizma. Bujanovac ne ide nigde iz Srbije.

NIKOLA

pre 7 godina

Kad je Rusija mogla Aljasku što mi ne prodamo Kosovo i trampimo ovaj deo juga za sever Kosova.Ovako se samo šire, finansiramo ih na jugu,uživaju sva prava kao građani Srbije od lečenja do pasoša a u tim gradovima na jugu se živi po Albanskim pravilima, nema fakticke vlasti Srbije kakve inspekcije i kontrole tamo se ne zalazi.

Ljuba A.

pre 7 godina

Kakva bruka i sramota za ovu zemlju!!! Pa gde ste bre Vučiću, Nikoliću, Dačiću, Vuline??? Po Srbiji vršlja ko kako stigne!! Da podnesete ostavke smesta svi!!!

Jovana

pre 7 godina

Sramota me je većine komentara, zato sto su puni mrznje i nekog prostackog ponizavanja pripadnika druge kulture. Ponizavajuce je sto ste toliko ograniceni, samodovoljni, drski i bezobrazni, a ne to sto je predsednik Albanije došao u jedan grad u Srbiji da poseti ljude koji sa njim dele istu kulturu. Ne znam kako vas nije sramota buducih generacija koje ce nositi teret vase zatucanosti. Nemojte nikada nijedan narod gledati sa visine, to je mnogo ruzno.

dr

pre 7 godina

Vecina komentara, su obojeni nacionalizmom! dokle ovako sa predrasudama i mrznjom prema jednom narodu. Albanske zastave su znak dobrodoslice za predsednika Albanije, sto je uobicajeno svuda po protokoloma u svetu. Pa i srpski predsenik ima pravo da poseti bilo gde srbe u susednim drzavama i regionu, i to ucini. Kako mozemo u EU kada ne damo ni da se upoznamo, a kamoli da sardjujemo u svim poljima. Ljudi dokle cemo mi balaknci da razmisljamo sa logikom 19 veka u 21 veku. Ova je cista kurtuazna poseta predsednika maticne drzave svojih manjina u drugoj drzavi, i nista drugo!.

кинг оф роад

pre 7 godina

Не треба ово ништа да вас чуди, Бујановац а поготову Прешево су само формално део Србије, суштински нису одавно... То знају и Председник и Премијер и сви министри али не желе да то признају!

Stoickov ex Romario

pre 7 godina

Slobodan Milosevic je bio penicilin za ovakve, ali hteli ste demokratiju posle 2000-te sad uzivajte...
(ccc, 07. mart 2017 14:13)
E zbog Slobe penicilina i sličnih tebi sad se dešava što se dešava. Kosovo je nezavisno I Bujanovac i Preševo rade šta hoće...

Radoje Domanović

pre 7 godina

Ponosan sam što je premijer Vučić omogućio ovu posetu i što mu ne smeta da u Bujanovcu nema niti jedne srpske zastave. Bravo! Tako se vodi država! To je vođa!

Drug Cvorovic

pre 7 godina

Sta ste zapenili fasisticka omladino i malo stariji, sta bi vi, da proterate Albance preko Prokletija? Probo' Zloba, pa znamo kako smo prosli...

Sveto

pre 7 godina

Albanci su jedino većina u Preševu. U Bujanovcu i Medveđi nisu. Zanimljivo da je predsednik Albanije zaobišao Medveđu za koju stalno govore kako su većina.

del pjero

pre 7 godina

Bravo Albanci...zavidim na slozi oko vaseg nazovi ga nacionalnog putanja.Zamislite da to urade Meksikanci u Los Andjelesu ili cuvaj boze-Srbi u Osjeku npr

Drug Cvorovic

pre 7 godina

Slobodan Milosevic je bio penicilin za ovakve, ali hteli ste demokratiju posle 2000-te sad uzivajte...
(ccc, 07. mart 2017 14:13)
Zbog ovakvih idiota smo bombardovani, a ne Klintona, Blera i ostalih...

Алекса

pre 7 godina

Велико ми задовољство причињава то што су сви српски ратни хушкачи и сатрапи деведесетих сада мирни као бубице. Вучић, Шешељ, Дачић, Николић, цела јуначка екипа је потпуно нема и импотентна, неспособна да одговори на неформалне албанске територијалне насртаје. Јер насртај језиком, културом, ношњом, химном и једноумљем је далеко опаснији од насртаја пушком.

Dejan

pre 7 godina

Ovo je samar u lice Srbiji, nema zastave, nema himne. Nas voz sa zastavom Srbije nije mogao da udje na Kosovo iako je to nasa teritorija, a oni ovde masu zastavama Albanije. STIDI SE DRZAVO !

som

pre 7 godina

E, svasta... Da li samo meni nesto nije u redu sa ovom informacijom? Da li cemo IKADA cuti da je Predsednik npr. Madjarske obisao par pogranicnih mesta u Rumuniji? Zasto se ovo dozvoljava?

SudijaFalkone

pre 7 godina

Gde su obeležja srpske države?
Mi nemamo suverenitet ni na jugu Srbije. Svaka čast. Bitno da Vučić mitinguje i drži propovedi o boljem životu.

Apoliticar

pre 7 godina

Nije problem mahati zastavama, samo sto ovde ne vidim bi jednu srpsku zastavu? Da li je fozvoljeno na teritoriji Albanije mahati samo srpskim zastavama? Ne znam, ali sumnjam.

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 7 godina

U čemu je problem? Predsednik matice posećuje mesto gde njegovi sunarodnici čine skoro pola stanovništva. Politike, naravno, ima. Ali zato i treba pustiti da ovako ventiliraju nego da im branimo. I kako to biva, ako budemo normalna zemlja, mnogi će je prihvatiti. Ako ne, mnogi će je napustiti što zbog lošeg standarda što zbog nacionalizma. Bujanovac ne ide nigde iz Srbije.
@stekic
E vidis, to je pitanje .. Kako su Rusi otvorili sezonu problematicnih referenduma, ko moze sad da zabrani opstinama Bujanovac/Presevo da organizuju referendum i proglase nezavisnost ili pripajanje Albaniji/Kosovu?

realista

pre 7 godina

Albanska infekcija se vidim širi dalje Srbijom... kako stoje stvari, za 50 godina će stići i do Bga... a mi smo beše ,,jaka i suverena'' drzava? koja komedija... pa Albanci ni ne traže više da im nešto damo , znaju da mogu lagano sve da otmu...

96sT0R

pre 7 godina

Po meni ovo je velika sramota sto niko od zvanicnika Srbije, premijer ili predsednik nisu docekali coveka. Ako je on dosao na svoju ruku bez poziva opet su mogli nesto organizovati, da se sastanu, sporazume da potpisu o saradnji itd. A ako je dosao kao neka vrsta provokacije, da nije hteo da se sastane sa vrhom Srbije trebali su mu zabraniti dolazak. Kakvi su ovi nasi politicari?

s

pre 7 godina

Zamišljam predsednika Meksika u San Dijegu,bez i jedne zastave SAD sa sve zastavama Meksika i bez i jednog Američkog zvaničnika,samo zamišljam...

Име

pre 7 godina

(Dobrodosao, 7. mart 2017 13:18)

Скадар је албански колико и Пећка п.

Не уби нас сусед колико незнање.

Labud

pre 7 godina

Da li dole imaju neke mlade za nase mladice? Ovde momci samo cugaju ispred nekadasnjih zadruga, pricaju o Rusiji i Americi sa tri zuba na njih 4, a polja ostala neobradjena i tako dalje. Dajte da se radnistvo i seljastvo svih boja, verovanja, i porekla opameti i radi malo u svoju korist i za svoj profit. A ne za kartele Vucic, Mali, Taci i ostale.

Dusa

pre 7 godina

Ova vlast nas toliko bruka da je ovo nemoguce.Dolazi predsednik neke drzave i ne trazi da se sastane sa Tomom i Vucice sto znaci da ih ne ferma dva posto.

Major u penziji sa juga Srbije

pre 7 godina

Ljudi, osvestite se, ovo boli nas Srbe... Ali sve je to posledica loše politike i najave Mercedesa u Ikarbusu, dolazaka velikih giganata na jug Srbije i slicno. Vucic i njegovi ministri umesto da su skinuli poreze, smanjili namete, obezbedili da nasi gradjani otvaraju firme i da se u Srbiji dobro zivi i ima posla za sve, oni su izabrali da i dalje odrzavaju ogromnu birokratsku masineriju u zivotu koja puno kosta... Posledica je stalno isaljavanje sa juga Srbije koji je siromasan. Da je Vucic kao premijer imao petlju on bi rekao, mora da bude 100 000 zaposlenih u javnom sektoru manje, jer je to previse za Srbiju, ali zato cemo od tog novca pomoci svakom ko na jugu Srbije zeli da ostane, ima porodicu, otvori firmu, proizvodi na imanju, ojacacemo ekonomski jug i tako spreciti da ga nemastina i bela kuga pojedu. Sami smo krivi sto biramo najgore za lidere i zato Srbija i nestaje i ako se ne osvestimo i Vranje i Leskovac ce ubrzo biti ugrozeni, zivi bili pa videli.

drale

pre 7 godina

Hahaha, a zašto baš Veliki Trnovac, verovatno da objasni dilerima da je smanjena proizvodnja u Lazaretu, o čemu su pisali albanski mediji pre par dana nakon upada policije. Sramotno šta se sve dešava oko nas u komšiluku, pa i kod nas. Ovo ne ide na dobro. Balkan-bure baruta, samo što nije eksplodiralo. To je i sama Mogerinijeva rekla juče na indirektan način. Mislim da su albanci ponovo instrument za pritiskanje, ali mi sve deluje brzopleto i da će ovoga puta gotovo sigurno izvući deblji kraj. Teška vremena dokaze, jako teška.

sturmmann

pre 7 godina

Je li ovo pandur na slici pozdravlja albansku zastavu ili šta već???
Nema veze, izgleda da ni sam ne zna šta radi.
Bitno je da je čovek koji je sedeo na stolici ispred radnje išao u zatvor...

ns

pre 7 godina

Gde je Toma da kao domaćin predsednik sačeka predsednika druge zemlje? Gde je delegacija Srbije kada joj u zemlju dolazi predsednik druge države i gde je zvanični protokol, himne i klanjanje zastavi zemlje domaćina? Da li su Preševo i Bujanovac u Srbiji ili je ovaj došao u privatnu posetu?

pepe la puf

pre 7 godina

Kakvo ponizavanje, ovo je samar, ma kakav samar direkt u glavu ovoj vladi. Predsednik Albanije posecuje Kosovo dok je predsedniku i premijeru Srbije zabranjen pristup, tj. ne smeju da kroce na tlo Kosova. SRAMOTA

Bob Sent Kler

pre 7 godina

Docekom albanskog predsednika od strane srpskog predsednika precutno se kaze dobrodosao u moju zemlju gde sam ja domacin. Odlaskom u Bujanovac i Presevo, bez sastanka sa presednikom Srbije albanski predsednik precutno kaze ja tebe dole ne smatram domacinom. Ne bih da se gadjam velikim recima i necu reci da je ovo veleizdaja, dovoljno je i izdaja. Jer ako ovo nije, ja stvarno ne znam sta je.

Јабучило

pre 7 godina

Зар није истицање заставе друге државе или национслне мањине забрањено ако се уз њих не истиче застава Србије?

Данијел

pre 7 godina

Вучићева политика, узмите нам све јер нећемо да се бијемо, али не зато што смо кукавице него што смо паметни!

samokazem

pre 7 godina

Bitno je da je Duda Ivkovic kriminalac i da su svi koji ne misle kao ovi na vlasti izdajnici i da destabilisu drzavu, a ova bruka? Ovo je poruka svima nama da je taj deo Srbije odvojen! Predsednik jedne drzave dolazi u drugu drzavu i ne sastaje se sa zvanicnicima te drzave vec sa tamo nekim predsednicima opstina??? Ponizenje par excellence za Srbiju i sve nas. Mene je sramota, ne znam kako vas...

Legionar

pre 7 godina

Kakva je ovo Srbija gde dolazi ko hoce i radi sta hoce. Zato Vlado Srbije podnesi ostavku a Premijer neka prestane da hvali nove fabrike vec da se okrene i bez okretanja izadje. Nama treba neko koce reci da Srbija ima jednu zastavu, jedan zvanicni jezik, jedan skolski program.itd. Ne moze tamo neki Albanac da pozove politicara iz Albanije u Srbiju , koja smo mi drzava. Spremaju nam zamke a mi spavamo. Vreme ja da se Srbija probudi ako nesto ostane od Srbije, koja je vec dosta prodata.Uzasno ali istinito.

Alex

pre 7 godina

Poseta na ovako visokom nivou, a nigde našeg preCednika ili premijera da državnika prijateljske nam Albanije dočekaju. Da se nisu možda uplašili, misleći da ovaj potez u domaćoj javnosti pred predstojeće izbore neće naići na dobar odjek?

Bata Stojkovic

pre 7 godina

(Dobrodosao, 07. mart 2017 13:18) Stvar je u tome da je ova poseta predsednika Albanije zaista istorijska, da dolazi posle decenija gotovo nikakvih odnosa izmedju dve susedne drzave i da bi trebala da posluzi kako nagovestaj novih odnosa a da se pretvorila u ponizavanje Srbije kao drzave ali i Albanije jer im nije ukazana paznja kakvu bi Vucic i Toma trebali da ukazu politickom vrhu zemlje sa kojom Vucic predlaze carinsku uniju. Izgleda da AV svima prodaje maglu a ne samo nama.

Novosadjanin

pre 7 godina

Samo nek mi neko kaže da je SNS stranka desnog centra! STa to uopšte znaci? Vučić nije imao vremena da ga ugosti posto RADI 25h.. a posle toga mora da uci nemački i japanski! : D