Dva skupa kod Vlade Srbije, počeli himnom, a nastavili...

U blizini zgrade Vlade Srbije počela su dva skupa - jedan organizuju Vojni i Policijski sindikati Srbije, a drugi Savez boračkih organizacija Srbije "Sabor".

Izvor: B92, Beta

Subota, 11.02.2017.

12:44

Dva skupa kod Vlade Srbije, počeli himnom, a nastavili...
Foto: Tanjug

Oba skupa počela su, oko podneva, intoniranjem himne Bože pravde u samo nekoliko minuta razmaka.

Predsednik Vojnog sindikata Novica Antić rekao je da ukoliko ne bude dijaloga s predstavnicima vlade planiraju intenzivije proteste koji neće trajati nekoliko sati, već danima.

Predsednik Policijskog sindkata Veljko Mijailović rekao da "gladna vojska i policija ne mogu da brane Srbiju, ni njen građane".

Prema njegovim rečima, policijama koji učestvuju u protestima se preti otkazima, ali se oni ne boje.

Naveo je i da su predstavnici autoprevoznika koji su dovezli učesnike u Beogad pozivani na informativne razgovore.

Učesnici skupa vojnog i policijskog sindikata završavaju okupljanje ispred Vlade Srbije i uputili su se ka Skupštini Srbije.

Planiraju da predsednici parlamenta Maje Gojković i predstavnicima političkih klubova predaju protestno pismo.

Protest bi trebalo da bude završen ispred Radio televizije Srbije.

Predsednik Sabora boračkih organizacija Dejan Marjanović tvrdi da nisu organizovali kontramiting i da njihov skup poziva na jedinstvo i daje podršku Vladi Srbije u jačanju bezbednosti zemlje.

Dok su napuštali skup pojedini učesnici okupljanja boračkih udruženja uzvikivali su učesnicima protesta preko puta "Izdajice".

Sa skupa sindikata na početku su poručili da je to skup za one koji misle svojom glavom, dok su predstavnici boračkih udruženja poručili da se država brani, a ne ucenjuje.

Sa ozvučenja tog skupa, čule su se patrioske pesme posvećene Kosovu, dok sa skupa policijskog i vojnog sinidata odzvanja rok muzika i pesme poput "Mi smo uvek zajedno", "Ustani, kreni" i "Buđav lebac".

Na skupu sindikata viorile se srpske zastave i zastave sa sindikalnim obeležjima, dok na skupu ispred Ministarstva spoljnih poslova nije bilo vidno istaknutih zastava i obeležja.

Vojni i policijski sindikati Srbije protestuju ispred zgrade Vlade zbog lošeg socijalnog i materijalnog položaja pripadnika snaga bezbednosti, dok prekoputa, ispred Ministarstva spoljnih poslova, Savez boračkih organizacija Srbije "Sabor" drži skup "Za jedinstvo srpskog naroda u očuvanju bezbednosti Srbije".

Ovo je četvrti protest Vojnog sindikata Srbije i Policijskog sindikata Srbije, dok se boračka udruženja okupljaju prvi put, navodeći i da nije reč o kontramitingu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: