Ruskog ambasadora ubio 22-godišnji turski policajac / FOTO

Novinari turskih medija koji su prisustvovali izložbi na kojoj je ubijen ruski ambasador navode da je napadač bio pripadnik obezbeđenja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.12.2016.

18:29

Ruskog ambasadora ubio 22-godišnji turski policajac / FOTO
Tanjug/AP

Prenete su i informacije da se napadač zvao Mevlut Mert Altntaš, da je bio pripadnik policijske jedinice za suzbijanje demonstracija, da je rođen 1994. godine i da se školovao u Izmiru.

Kako prenosi "Komersant", ruskog ambasadora u Turskoj je ubio čovek koji je kod sebe imao policijsku legitimaciju.

Dodaje se i da je on boravio u prostoru u kome se održavala izložba kao pripadnik obezbeđenja, da je bio obučen u crno odelo, kao što se i vidi na objavljenim snimcima. Svedoci ističu da su čuli pucnje četiri ili pet metaka koji su pogodili ambasadora i još najmanje troje ljudi.

Ponavlja se i ističe informacija da je napadač imao policijsku značku, da je tu bio kao pripadnik obezbeđenja, što u ovom slučaju znači da je bio državni službenik ili je bar imao propusnicu te vrste.

Ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov preminuo je posle ranjavanja na otvaranju izložbe posvećene Rusiji u Ankari, potvrdilo je rusko ministarstvo.

Objavljena je i fotografija ubijenog policajca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: