Invalidi i dalje štrajkuju glađu; Vulin:Mi smo učinili sve

Ministar Aleksandar Vulin izjavio je da je to ministarstvo uradilo sve što je u njegovom domenu kako bi pomoglo radnicima fabrike Zastava INPRO.

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

13:02

Invalidi i dalje štrajkuju glađu; Vulin:Mi smo učinili sve
Tanjug

U toj fabrici deo radnika sa invaliditetom štrajkuje glađu od 11. oktobra.

Štrajk glađu počelo je 28 radnika sa invaliditetom od ukupno 132 zaposlena u Zastava INPRO, nekada uspešnom preduzeću za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom koje je radilo brojne nove programe za automobilsku industriju.

Vulin je novinarima rekao da je isplaćena jedna plata, ponuđen je socijalni program i mogućnost da se ode na komisiju kako bi se radnicima koji imaju uslove omogućio odlazak u invalidsku penziju.

"Spremni smo da pomognemo i žao mi je što se poslednje sredstvo u sindikalnoj borbi iskoristilo kao prvo. Žao mi je što su ušli u štrajk glađu pre nego što su iskoristili mogućnosti Agencije za mirno rešavanje sporova ili eventualno razgovarali sa poslovodstvom ili državom", rekao je Vulin.

On je ponovio da je Ministarstvo uradilo sve što je trebalo, ali da rukovodstvo očito nije podelilo sredstva kako je trebalo i da ne mogu da obezbede da radnici budu zaposleni u privatnom preduzeću.

Radnici koji štrajkuju glađu u pogonima fabrike "Zastava INPRO" traže isplatu zaostalih zarada, protive se da budu tehnološki višak, traže bolji socijalni program, ispitivanje poslovanje fabrike i postupka prodaje dela fabrike francuskom partneru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: