Papa Franja: Tužan sam...

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja izjavio je da ga okrutnost borbi u iračkom gradu Mosulu "ostavlja uplakanog i bez reči".

Izvor: B92

Nedelja, 23.10.2016.

21:11

Papa Franja: Tužan sam...
Getty Images

Papa Franja je poručio vernicima koji su se okupili u Vatikanu da prime blagoslov da oseća tugu zbog "hladnokrvnih ubistva mnoštva sinova te voljene zemlje, među kojima je i mnogo dece".

On je izrazio bliskost sa ljudima u Iraku u ovim dramatičnim satima, navodeći da je njegova duša potresena brutalnim aktima nasilja koji su predugo činjeni protiv nedužnih građana, nebitno da li se radi o hrišćanima ili muslimanima.

Iračke snage i njihovi saveznici pokrenuli su veliku ofanzivu za oslobađanje Mosula od Islamske države. UN su upozorile da je do sada više od 4.000 ljudi pobeglo iz tog grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: