Dodik o pretnji RS: Halilović prazna mešina, puca u prazno

Najnovija pretnja Srbima u RS, koju je uputio ratni komandant Armije BiH Sefer Halilović, još jedna je u nizu ratnohuškačkih izjava propalog generala.

Izvor: B92

Utorak, 20.09.2016.

16:16

Dodik o pretnji RS: Halilović prazna mešina, puca u prazno
Foto: Tanjug, arhiva

To je izjavio predsednik RS Milorad Dodik.

"Halilović je prazna mešina koja puca u prazno! To je još jedna u nizu ratnohuškačkih izjava propalog generala koji nije odgovarao ni Bošnjacima u BiH, a koji bi opet da ratuje", rekao je Dodik za portal Informer.rs.

Dodik je poručio da RS niko ne može da uništi, niti će nam je, kako je rekao, neko oteti.

"Zato ne treba davati značaja takvim nebuloznim izjavama nekakvog Halilovića", kazao je predsednik Srpske.

Na pitanje da li je bezbednost Republike Srpske ugrožena, predsednik Dodik je odgovorio:

"Naše postojanje je ovde uvek ugroženo, zato ćemo nastaviti da se borimo za očuvanje Republike Srpske. A kad je reč o bezbednosti, ona je jedino ugrožena zbog radikalnih islamista kojih je sve više na prostoru BiH", kazao je Dodik.

Podsetimo, general i načelnik ratnog štaba Armije BiH Sefer Halilović zapretio je nestajanjem Republike Srpske ako referendum u RS bude sproveden.

Na ovu izjavu reagovao je i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je rekao da te reči predstavljaju najveću pretnju miru i stabilnosti u regionu. Dačić je naveo da Halilović nije samo bivši ratni muslimanski komandant, već je on nezvanični portparol Bakira Izetbegovića. Opširnije u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: