Kan: Svom snagom ću se boriti za Britaniju u EU

Gradonačelnik Londona Sadik Kan najavio da će se svom snagom boriti da ubedi birače da na referendumu glasaju za ostanak Velike Britanije u EU.

Izvor: B92

Nedelja, 12.06.2016.

20:37

Kan: Svom snagom ću se boriti za Britaniju u EU
Foto: GettyImges

On je u intervjuu za AP rekao da je vreme da politički lideri koji žele Britaniju u EU formiraju jedinstveniji front i da se zajedno bore za opštu stvar.

"Ako smatramo da je EU važna za naš način života, moramo da se borimo zajedno - od vrata do vrata, ulice do ulice, grada do grada - da ubedimo naše građane zašto je to tako važno za našu budućnost. A ja verujem da jeste", rekao je Kan.

On je apelovao na Britance da razmisle o posledicama koje bi Bregzit imao, naročito po ekonomiju.

"Šta bi se desilo ako bismo otišli? Šta bi bilo sa američkim, japanskim, kineskim kompanijama koje imaju sedište u Londonu?", rekao je Kan misleći na činjenicu da mnogi koriste London kao odskočnu tačku za pristup tržištu EU koje ima 500 miliona ljudi.

Osim toga, postavio je i pitanje šta bi se desilo sa saradnjom britanskih i nemačkih ili francuskih firmi.

Referendum o ostanku Velike Britanije u EU biće održan 23. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: