Orešković: Podržaću Karamarka

Premijer Hrvatske Tihomir Orešković rekao je da će on podržati šefa HDZ-a i prvog potpredsednika Vlade Tomislava Karamarka.

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

15:43

Orešković: Podržaću Karamarka
Beta

"Karamarko će imati moju podršku. Evo, danas slavimo 25 godina Oružanih snaga RH, naši su se branitelji borili za demokratiju i mislim da su temelj svake demokratije ustav, zakoni i institucije. Mislim da treba da dopustimo institucijama da rade svoj posao i da donesu odluke", istakao je Orešković novinarima posle svečane akademije povodom te godišnjice.

Orešković je rekao da institucije treba da se izjasne o slučaju Karamarka ,čiju je smenu zbog sukoba interesa zatražila opozicija, a podržao ju je i lider Mosta, koji je u vladi, prenela je Hina.

Karamarkov opoziv traži opoziciona Socijaldemokratska partija, u kojoj smatraju da je, zbog poslovne povezanosti firme Drimia njegove supruge Ane s firmom konsultanta MOL-a Josipa Petrovića, u sukobu interesa. Lider Mosta nezavisnih lista Božo Petrov rekao je juče da su, na njegov predlog, poslanici, ministri i članovi Nacionalnog veća Mosta odlučili da u Saboru glasaju za opoziv šefa HDZ-a s mesta potpredsednika Vlade zbog političke odgovornosti. Orešković je rekao da je svestan da Petrov, koji je takođe potpredsednik vlade, traži smenu Karamarka, ali i dodao da ne treba negirati institucije.

"Nadam se da ćemo naći soluciju i da će razum prevladati, jer Vlada radi i ovo bi bila loša poruka za investitore", kazao je Orešković uoči telefonske sednice Vlade na kojoj se odlučuje o smeni Karamarka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: