Ukinuta presuda Peurači, ponavlja se suđenje

Apelacioni sud ukinuo presudu kojom je bivši direktor Inspekcije za rad Ministarstva rada Dragoljub Peurača bio osuđen na pet godina zatvora zbog primanja mita.

Izvor: B92

Petak, 29.04.2016.

19:08

Ukinuta presuda Peurači, ponavlja se suđenje
Foto: Thinkstock

Naloženo je ponovno suđenje, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda u Beogradu.

Presuda Specijalnog suda je ukinuta zbog bitnih povreda odredaba krivicnog postupka, navodi se u obrazloženju.

Apelacioni sud navodi da se u žalbama branilaca Peruače osnovano ističe da je izreka prvostepene presude nerazumljiva, protivrečna sama sebi i razlozima presude, a da sama presuda ne sadrži razloge o pojedinim odlučnim činjenicama i činjenično - pravnim zaključima, dok su oni koji su navedeni, nejasni i u znatnoj meri protivrečni.

Peruača se tereti da je 11. do 19. marta 2014. godine "kao službeno lice, u svojstvu direktora Inspektorata za rad u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike, neposredno zahtevao i primio poklon za sebe, da u okviru svojih službenih ovlašćenja ne izvrši službenu radnju koju ne bi smeo izvršiti".

U optužnici se navodi da je u dva navrata od pojedinih preduzeća tražio iznose od po 30 i 50 hiljada evra na ime poklona, kako bi sprečio podnošenje prekršajne ili krivične prijave od strane inspektora zbog nepravilnosti u radu.

On je bio uhapšen u martu 2014. a sada se brani sa slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: