RTS odbacio prigovor SRS-a

Javna medijska ustanova RTS odbacila je prigovore SRS da nije imala adekvatan i jednak tretman sa drugim strankama tokom predizborne kampanje.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.04.2016.

18:40

RTS odbacio prigovor SRS-a

U saopštenju RTS-a se podseća da je lider SRS-a Vojislav Šešelj na konferenciji za novinare u sredu saopštio da će ova partija tražiti smenu direktora i urednika Informativnog programa te medijske kuće zbog navodno lošeg tretmana SRS tokom predizborne kampanje.

"Uvažavajući pravo SRS da pokrene ovakvu inicijativu, Kolegijum RTS-a ujedno predočava i činjenice koje govore da je ova stranka u našem programu imala i bolji tretman nego druge vanparlamentarne stranke", navodi se u saopštenju.

RTS navodi da je urednik emisije "Oko" dva puta pozivao lidera radikala da gostuje u ovoj emisiji uoči izbora.

"Poziv i uslovi gostovanja bili su isti za sve - poziv za intervju u trajanju od 40 minuta bio je upućen isključivo nosiocima najvećih lista", stoji u saopštenju.

Taj poziv prihvatili su svi pozvani osim predsednika Srpske radikalne stranke.

U emisiji "Oko" gostovali su Boris Tadić, Ivica Dačić, Sanda Rašković Ivić, Bojan Pajtić i Aleksandar Vučić. Vojislav Šešelj tražio je da ga u "Oku" zameni funkcioner ove stranke Nemanja Šarović na šta urednik emisije nije pristao.

Navode da je Šarović gostovao dva puta u poslednjoj nedelji kampanje u emisiji "Reč na reč" u kojoj su stranke imale pravo da same odluče ko će ih zastupati.

Dva nastupa u predizbornim debatama dobilo je sedam najvećih lista iz čega se lako da zaključiti kako je RTS tretirao Srpsku radikalnu stranku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: