Mustafa ostaje pri svome, ne ide u Brisel

Kosovski premijer Isa Mustafa neće učestvovati na sastanku koji je najavljen za kraj januara u okviru dijaloga Beograda i Prištine ne najvišem nivou.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.01.2016.

19:39

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

To je saopštio Mustafin savetnik i zamenik ministra lokalne samouprave Bajram Gecaj.

Gecaj je za RTV 21 izjavio da Mustafa ostaje dosledan izjavi da neće putovati u inostranstvo niti na sastanke u Briselu u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa dok građani Kosova ne budu mogli da se kreću bez viza.Gecaj je rekao da je to, istovremeno, i stav Vlade Kosova.

On je rekao da očekuju da za takav stav imaju razumevanja i predstavnici Evropske unije.

Dnevnik Koha ditore je danas pisao da je stav da neće putovati u Brisel premijer Mustafa preneo i direktorki za Zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj uniji Angelini Ajhhorst.

Mustafa je, kako je tada saopšteno, izjavio da građani i institucije Kosova očekuju da Evropska komisija da pozitivnu preporuku o datumu za viznu liberalizaciju za građane Kosova, jer su, kako smatra, institucije na centralnom i lokalnom nivou ispunile sve kriterijume i preporuke institucija EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: