Ponedeljak, 14.12.2015.

09:00

Nikolić o poglavljima: Nije vreme za euforiju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da je Srbija odavno zaslužila otvaranje poglavlja.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug

On je poručio da je današnje otvaranje ohrabrujuće, ali i da nije vreme za euforiju.

"Srbija je to odavno zaslužila, ispunila je mnogo uslova koje je bilo veoma teško ispuniti, a nije se video izlaz iz tunela. Otvaranje poglavlja je simbolika koja znači da smo i dalje na tom evropskom putu u očima EU", rekao je Nikolić za Kurir.

Srbija će danas u Briselu otvoriti dva od 35 pregpvaračkih poglavlja - 32 i 35.

"Videćemo da li poglavlja služe da još bolje uredimo državu i postanemo član EU ili eventualno da nam neko u Evropi pokaže da nas ne želi. Ipak, mislim da je ovo ohrabrujući čin. Srbiji treba mir, mudra glava, razumna glava", rekao je Nikolić.

"Ja tu nisam euforičan, mudro i razumno to treba prihvatiti - kao kad smo imali sporazum o pridruživanju ili kad smo postali kandidat za člana. To je uspeh više i mnogo obaveza više. Kao kad čitate veliku knjigu, pa pređete prvih sto strana, pa drugih sto...", rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: