Moskva: NATO ne doprinosi stabilnosti Evrope

Najnovije aktivnosti NATO-a ne dorpinosi uspostavljanju stabilnosti u Evropi.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.10.2015.

19:28

Default images
Foto: Gettyimages

To je izjavila zvanična predstavnica ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.

"Pre svega, neophodno je čuti i shvatiti poziciju onih koji tako postupaju. Neka nam oni prvo kažu kakvi su ciljevi i zadaci, a mi ćemo ih posle komentarisati. Za sada, ono što se dešava u poslednje vreme, ne povećava stabilnost u regionu", rekla je Zaharova, prenosi RIA Novosti.

Prethodno je britanski ministar odbrane Majkl Felon u Briselu na ministarskom sastanku NATO rekao da Velika Britanija namerava da uputi manji kontingent u baltičke zemlje.

Prema Bi-Bi-Siju, kontingent se razmešta "radi odvraćanja moguće ruske agresije i jačanja odbrane istočnih granica NATO".

Britanski javni servis podsetio je i na pisanje "Fajnenšl tajmsa" (Financial Times) o planovima britanskog vojnog vrha da uspostavi regularno prisustvo vojske na Baltiku i u Poljskoj, na rotirajućoj osnovi.

U svom komentaru pres sekretar ruskog predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov, rekao je da NATO novu ekspanziju prema ruskim granicama prikriva izmišljenim izgovorima o pretnji koja potiče od Rusije i naglasio da će svaki plan o približavanju vojne infrastrukture Alijanse izazvati odgovor ruske strane, navodi RIA Novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: