Saobraćaj na Horgošu obustavljen na jedan mesec

U narednih 30 dana biće obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Horgoš-Reske zbog situacije sa izbeglicama, navode iz Ambasade Mađarske u Beogradu.

Izvor: B92

Sreda, 16.09.2015.

17:07

Default images
Foto: Beta, AP

Kako se navodi u noti poslatoj Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, razlog za to je “situacija na graničnom prelazu na auto-putu Reske - Horgoš i na drumskom prelazu Reske - Horgoš koja ugrožava javnu bezbednost u Mađarskoj, a koja je nastala zbog masovne migracije”.

Zbog toga Mađarska “privremeno, na 30 dana delimično suspenduje” primenu Sporazuma o kontroli drumskog, železničkog i vodnog prekograničnog prometa Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske, na osnovu člana 24. stava (5) Sporazuma, - član 10. i 11. u vezi graničnog prelaza na auto-putu Reske - Horgoš i na drumski prelaz Reske – Horgoš.

"Pošto nastala situacija zahteva trenutno reagovanje, u skladu sa članom 24. stav (5) Sporazuma, suspenzija stupa na snagu prijemom ove diplomatske note", navodi se u noti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: