Grci krijumčarili 300.000 cigareta

Na graničnom prelazu Batrovci otkriven je tovar od 300.000 cigareta marke L&M, bez akciznih markica, čija je vrenost procenjena na oko 12.000 evra.

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2015.

13:26

Default images
Foto: Tanjug

Kako je saopštila je Uprava carina, cigarete sa oznakom “Duty free only”, otkrivena su noćas na izlaznoj strani graničnog prelaza Batrovci u teretnom kombiju nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao grčki državljanin.

Cigarete su otkrivene zahvaljujući mobilnom skeneru Uprave carina na čijem su snimku službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja, tokom pregleda kombija, uočili nepravilnosti.

Pristupili su detaljnoj kontroli koja je podrazumevala demontažu da bi se doprlo do mesta na koja je ukazivao snimak skenera i tek tada je, najpre ispod tapacirunga u krovu vozila, pronađena veća količina krijumčarenih cigareta.

Ostatak je bio sakriven u bunkeru ispod kreveta, specijalno prepravljenom za krijumčarenje.
Foto: Tanjug
Sve cigarete bile su posute crvenim prahom, nalik na tucanu papriku, kako bi se neutralisao miris duvana.

Kombijem je upravljao 29-godišnji mladić, koji je imao i 24-godišnjeg suvozača. Oba mladića su iz Atine i prema sopstvenoj izjavi nisu zaposleni.

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, dok su cigarete i kombi privremeno zadržani.

Roba je otkrivena u zajedničkoj akciji carine i policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: