Dačić osudio nasilje u Kumanovu

Predsedavajući OEBS, srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najoštrije je danas osudio nasilje u Kumanovu u Makedoniji.

Izvor: B92

Subota, 09.05.2015.

20:15

Default images

On se u složivši u telefonskom razgovoru sa šefom makedonske diplomatije Nikolom Poposkim da je stabilnost Makedonije od vitalne važnosti za stabilnost celog regiona, saopšteno je iz OEBS.

Dačić je sa Poposkim razgovarao o najnovijim događajima u Kumanovu, gde su danas ubijena tri policajca, a 20 je ranjeno u sukobu s grupom naoružanih ljudi za koju je makedonsko ministarstvo unutrašnjih poslova navelo da je došla iz susedne zemlje.

On je izrazio zaprepašćenost zbog posledica današnjeg nasilja po ljudske živote i mir, saopšteno je iz srpskog predsedništva OEBS.

"Bolje, razvijenije društvo, kojem svi težimo, gradi se dugoročno, svakodnevnim radom na reformama, i bilo koji vid nasilja ugrožava same njegove temelje", naveo je Dačić u saopštenju.

On je izrazio uverenje da neće biti šteđeni napori da se spreči da nasilje eskalira i dodao da će njegov specijalni predstavnik na zapadnom Balkanu, ambasador Gerard Studman, i ssef specijalnog tima srpskog predsedavanja, ambasador Dejan Šahović posetiti sledeće sedmice Skopje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: