Mustafa: SRB da odgovara za zločine

Premijer Kosova Isa Mustafa napisao je da Srbija treba da odgovara za monstruozne zločine koje su vojne i paravojne formacije izvršile na Kosovu 1999. godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.04.2015.

10:12

Default images
Foto: Beta/AP

"Srbija treba da odgovara o nestanku naših ljudi, za monstruozne zločine koje su njene vojne i paravojne snage izvršile na Kosovu. Oni koji su izvršili zločine treba da izađu pred lice pravde", napisao je Mustafa na svom Fejsbuk profilu na Međunarodni dan nestalih.

Kosovski premijer, takođe je napisao da je "mnogo godina strepnji, ali i čekanja da se sazna sudbina najdražih".

"Vlada Kosova će iskoristiti sve međunarodne institucije da traži otkrivanje nestalih, njihov povratak i ruku pravde nad kriminalcima", napisao je Mustafa.

Inače, danas na Međunarodni dan nestalih ispred zgrade Skupštine Kosova, na trgu Ibrahim Rugova, biće otkriven spomenik nestalim osobama.

Prema podacima Međunarodnog komiteta Crvenog krsta na Kosovu se nestalima smatra više od 1.600 osoba.

Veseli: Bez partnerstva sa Srbijom dok se ne pronađu nestali

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veseli je povodom Dana nestalih rekao da neće biti partnertsva sa Srbijom bez pronalaska nestalih.

"Dosta je bilo ove nepravde za 16 godina. Partnerstvo i dobro susedstvo može se postiži tada kada tela nestalih budu vraćena", rekao je Veseli, prenose prištinski mediji.

On je rekao da je "ovo težak dan za sve građane Kosova, posebno za one koji, kako je rekao, i dalje tragaju za nestalim članovima svojih porodica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: