Pajtić: Izbori na proleće 2016.

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da se pokrajinski i lokalni izbori ne mogu održati pre proleća 2016. godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.04.2015.

18:53

Default images
Foto: Beta, AP

Tada bi, kako je istakao, zbog lošeg stanja u državi trebalo raspisati i vanredne parlamentarne izbore.

"Lokalni i pokrajinski izbori će se desiti na proleće, a ne u decembru, a mi tražimo i vanredne parlamentarne izbore", rekao je Pajtić gostujući na RTV.

On je ocenio i da bi održavanje lokalnih i pokrajinskih izbora u decembru predstavljalo kršenje Ustava koji, kako je dodao, propisuje da mandat odbornika traje četiri godine.

"Ako Ustav kaže da je mandat lokalnih samouprava četiri godine, onda to ne može da se skraćuje i ne može politička volja jednog čoveka da bude iznad ustava", rekao je Pajtić.

On kaže da demokrate iskreno žele te izbore i da svako ko želi na izbore sa DS mora čvrsto da se obaveže da neće ulazi u koaliciju sa Aleksandrom Vučićem.

"Od ukupnog broja birača jedna četvrtina podržava SNS, a 75 odsto ih ne podržava. Naš zadatak je da animiramo nezadovoljnu većinu", ocenio je Pajtić.

Govoreći o mitingu DS, održanom u subotu u Beogradu, Pajtić je rekao da je tog dana pokazano "da je razbijen strah u Srbiji" i da građani imaju alternativu, navodeći da je opozicija "primorana da se građanima obraća sa ulice, jer preko medija nije moguće".

Podsećamo, SNS je nakon mitinga DS-a u Beogradu saopštila da čestita Bojanu Pajtiću, Zoranu Živkoviću i Dušanu Petroviću što su uspeli toliko naroda da dovedu na miting DS autobusima iz cele Srbije.

Bojan Pajtić je, povodom komentara da deo opozicije pokušava da napravi novi DOS, ocenio da je to nemoguće, jer su okolnosti drugačije.

"Danas su za opoziciju teže okolnosti, devedestih je bilo medija koji su bili izrazito objektivni, danas mediji koketiraju sa režimom po cenu istine", kazao je Pajtić.

On je najavio da će demokrate organizovati mitinge i u drugim gradovima Srbije, prvi već u maju u Kragujevcu.

Pročitajte još: Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je u subotu da očekuje da će pokrajinski i lokalni izbori biti održani do kraja ove ili početkom naredne godine.

Osim toga, i predsednik SDPS Rasim Ljajić je izjavio da ta stranka traži i očekuje da pokrajinski izbori budu održani već u decembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: