"Ako je Tači prekršio zakon..."

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je, povodom mogućnosti da zamenik premijera Kosova Hašim Tači dođe u Beograd, da će Srbija poštovati zakon.

Izvor: B92

Petak, 17.04.2015.

12:28

Default images
Foto: Tanjug

"Ako je neko prekršio zakon, a postoji indicija da jeste, i ako u ovoj zemlji za tako nekoga postoji odluka šta treba da se desi, onda se mi ponašamo u skladu sa zakonom", rekla je Mihajlović novinarima na konferenciji o železničkoj infrastrukturi u regionu.

Upitana da li je Tači mio ili nemio gost, Mihajlović je rekla da se o tome nikada ne govori na taj način, već da je ovde reč o politici.

Organizator konferencije o evropskim integracijama zapadnog Balkana, Omladinski odbor za obrazovanje, saopštio je juče da je Tači potvrdio svoj dolazak u Beograd na konferenciju o evropskim integracijama zapadnog Balkana, koja će biti održana od 23. do 25. aprila.

Prethodno je tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, a potom i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, izjavio da će Tači u slučaju da dođe u Beograd biti uhapšen.

Brisel nije juče želeo da komentariše eventualnu posetu Tačija Beogradu jer, kako su naveli, EU ne učestvuje u organizaciji pomenute konferencije.

Inače, Tači je u Srbiji "proglašen ratnim zločincem" i za njim je raspisana poternica zbog njegove uloge u sukobu na Kosovu od 1998. do 1999. godine, a sud u Srbiji ga je 1997. godine u odsustvu osudio na 10 godina zatvora zbog terorizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: