Pajtić:DS jedina alternativa vlasti

DS je u ovom trenutku jedina alternativa vlasti, i mora biti aktivnija nego ikada, poručio je Bojan Pajtić, lider demokrata.

Izvor: B92

Subota, 20.12.2014.

16:43

Default images

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić poručio je da ova stranka mora biti aktivnija nego ikada u situaciji kada je "medijska blokada veća nego 1990-ih" i kada se "koriste instrumenti države za obračun sa opozicijom".

"Nemoguće je zamisliti vladavinu prava, kada je 76 članova DS bilo u pritvoru, a postoji samo jedan sudski proceš i manje od pet optužnica. Onda je očigledno da je veliki broj tih ljudi pritvoren na pravdi Boga, samo zato što su članovi DS-a. Moramo zato biti aktivniji nego ikada i da ljudima u neposrednom razgovoru predočimo da je DS itekako živa i snažna", izjavio je Pajtić u intervjuu nedeljniku Lozničke novosti.

On je ocenio da je DS u ovom trenutku jedina alternativa vlasti, jer se radi o stranci sa "velikom infrastrukturom u celoj zemlji", čiji bi kadrovi "na bolji i kvalitetniji način" vodili Srbiju od aktuelnih predstavnika republičke vlasti.

Pajtić je kritikovao odluku Vlade o smanjenju penzija i plata, ukazujući da se time nanosi snažan udarac srednjem sloju ljudi.

"Smanjenje plata i penzija predstavlja dalje obrušavanje njihovog standarda, ali će posledice ovakve odluke trpeti i privreda i poljopivreda, zbog manjeg prometa i korišćenja njihovih usluga od strane osiromašenih građana, što će proizvesti negativne efekte na budžet zemlje", pojasnio je Pajtić.

Prema njegovim rečima, DS ima puno pravo da o tome govori, jer prethodna vlada nikada nije smanjivala ni plate ni penzije u javnom sektoru.

Napomenuo je da su prvi put nominalno smanjene plate i da se smanjuje kupovna moć građana, koja je "od 2000. naovamo uglavnom rasla".

Lider demokrata Bojan Pajtić je u sredu boravio u Loznici, u okviru akcije "Buđenje Srbije" koju je DS pokrenula pre tri meseca, kako bi građanima pojasnila političku poziciju stranke i situaciju u kojoj se Srbija trenutno nalazi.

Lider DS sastao se sa stranačkim kolegama iz Gradskog odbora, a posetio je i Jadransku Lešnicu, gde je razgovarao sa meštanima i simpatizerima stranke o problemima sa kojima se suočavaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: