Epidemija ebole usporava u Liberiji

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je ebola usporila u Liberiji, zemlji koja je najviše pogođena ovom bolešću, preneo je britanski Bi-Bi-Si.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

10:00

Default images

Zvaničnik SZO Brus Ajlvard izjavio je da blago smanjenje broja slučajeva, ipak, ne znači da je ebola pod kontrolom u Liberiji. Ajlvard je rekao da je uveren da odgovor na ebolu sada daje rezultate. Ali, on upozorava da kriza nije gotova.

SZO je kasnije objavila da se broj slučajeva zaraženih ebolom povećao na globalnom nivou za više od 3000 u odnosu na prethodni izveštaj, prema kojem su bila registrovana 13.703 slučaja.

Do sada je umrlo 4.920 zaraženih, što je približno isti broj koji je naveden u izveštaju od pre četiri dana. Osim 10-oro umrlih, ostali smrtni slučajevi su bili u Liberiji, Sijera Leoneu i Gvineji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: