RIK: Poništeni izbori na 4 mesta

Republička izborna komisija poništila je večeras izbore za Nacionalne savete nacionalnih manjina održane na četiri biračka mesta.

Izvor: B92

Utorak, 28.10.2014.

21:05

Default images

Izbori su odlukom RIK-a poništeni na dva biračka mesta u Tutinu, na mestu Koniče pod rednim brojem 30 i na mestu Ribariće pod brojem 36, na kojima se glasalo za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine.

Izbori na tim mestima poništeni su jer su članovi biračkog odbora pocepali birački spisak. Zamenik predsednika RIK-a Ivan Šebek ponovio je da će protiv osoba koje to učinile biti podnete krivične prijave, koje će ako ne podnese tužilaštvo podneti RIK.

Izbori su poništeni i na biračkom mestu broj sedam na kome se glasalo za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine, zbog toga što je bilo višak glasačkih listića.

Jedan glasački listić bio je višak u odnosu na zapisnik o broju birača koji su glasali na biračkom mestu broj osam, Končulj, u opštini Bujanovac, gde će takođe izbori biti poništeni.

RIK-u je za izbore za Nacionalne savete podneto ukupno 33 prigovora.

Najviše prigovora podnela je lista za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine "Za Bošnjake, Sandžak i muftiju" - 21. Usvojena su četiri prigovora o poništenju izbora, dok je 29 odbijeno uglavnom zbog neosnovanosti i neblagovremenosti.

Izbori za Nacionalne savete nacionalnih manjina održani su u nedelju, 26. oktobra. Izbori koji budu ponovljeni biće održani u nedelju 2. novembra, kazao je Šebek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: