"ID pretnja regionu i muslimanima"

Premijer Iraka Hajdar el Abadi rekao je da je njegova zemlja u ratu sa teroristima koji su pretnja celom regionu i koji nastoje da podele muslimane.

Izvor: B92

Utorak, 21.10.2014.

14:03

Default images

Abadi je to izjavio tokom razgovora sa predsednikom Irana Hasanom Ruhanijem.

Irak i Iran su produbili svoje odnose od svrgavanja Sadama Huseina 2003. godine, a vojno su dve zemlje intenzivirale saradnju posle ofanzive Islamske države u proleće ove godine u Iraku, prenela je agencija AFP.

Abadi boravi u jednodnevnoj poseti Iranu, gde je razgovarao i sa potpredsednikom Irana Esakom Džahangirijem.

"Irak se ne bori samo protiv terorizma. To je veliki rat sa svim tim grupama", rekao je Abadi, koji je time, kako je navela francuska agencija, mislio na džihadiste Islamske države ali i druge ekstremističke grupe kao što je Nusra Front.

Abadi je rekao uoči posete Iranu da je isključena mogućnost strane vojne intervenicje protiv Islamske države.

"Nama ne trebaju strani vojnici. Ne postoji zemlja u svetu koja je spremna da se ovde bori i da vam vrati vašu zemlju čak i ako joj to zatražite", rekao je Abadi.

To je prva poseta Abadija Teheranu od kako je stupio na dužnost premijera Iraka u septembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: