Drugi napad Francuske na džihadiste

Francuska je izvela drugu seriju vazdušnih napada na ciljeve u Iraku, u sklopu kampanje pod rukovodstvom SAD u sukobu sa džihadistima Islamske države (ID).

Izvor: B92

Četvrtak, 25.09.2014.

13:51

Default images

"Izvedeni su napadi jutros u Iraku", rekao je portparol francuske vlade Stefan Le Fol, ne iznoseći druge detalje, prenele su agencije.

Francuska je prve vazdušne napade na ciljeve IS izvela 19. septembra, kada se Pariz i pridružio koaliciji na čijem čelu su SAD.

Ranije danas, ministar odbrane Francuske Žan-Iv Le Drijen rekao je da alžirske snage bezbednosti tragaju za muslimanskim ekstremistima koji su odsekli glavu francuskom taocu zbog vazdušnih napada na džihadiste IS.

Ministar je rekao da će Francuska, koja je do sada učestvovala u vazdušnim napadima na tu grupu samo u Iraku, proceniti da li da ih proširi i na Siriju.

Portparol Le Fol je rekao da će zbog ubistva francuskog državljanina zastave od sutra tokom tri dana biti spuštene na pola koplja širom Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: