Utorak, 15.07.2014.

14:17

DS kritikuje direktore JKP u NS

Novosadski odbor DS kritikovao rukovodstva gradskih JKP koja su poslala saopštenja podrške za usvajanje izmena Zakona o radu. SNS: Imaju pravo na mišljenje.

Izvor: Beta

Default images

DS je u saopštenju pozvao direktore tih preduzeća da se "umesto dodvoravanja velikom vođi" fokusiraju na svoj posao i ono za šta ih građani Novog Sada plaćaju.

Ta stranka je navela da niti jedno od brojnih pisama podrške Zakonu o radu, koja su juče i danas medijima stizala iz tih preduzeća, nije došlo od sindikata i radnika u tim preduzećima, već su ona potpisana imenima direktora, "mahom članova ili poslušnika Srpske napredne stranke".

DS je poručio direktorima "da bi im bilo bolje da se bave svojim poslovima, jer je Novi Sad u katastrofalno lošem stanju, kao i većina gradskih javnih i komunalnih preduzeća".

"Pozivamo direktore javnih preduzeća da ne podležu pritiscima dirigovanih kampanja, da se, pre svega iz poštovanja prema zaposlenima, ali i građanima Novog Sada, ne bave politikom, već poslom za koji ih svi mi plaćamo. Ukoliko za tako nešto nisu sposobni, pozivamo ih da najhitnije daju ostavke na svoje funkcije", navodi se u saopštenju.

SNS: Direktori JKP imaju pravo na svoje mišljenje

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) odbacio je danas kritike Demokratske stranke (DS) na račun direktora novosadskih javnih i komunalnih preduzeća (JKP) zbog njihove podrške Zakonu o radu i poručio da direktori "imaju pravo na svoje mišljenje".

"Gospodo demokrate, živimo u demokratskoj državi i svako ima prava na svoje mišljenje, pa tako i direktori JKP. Kao sposobni menadžeri, direktori JKP su svesni koliko novi zakon o radu može da unapredi čak i njihovo poslovanje i da im omogući lakši, efikasniji i bolji rad", navodi se u saopštenju SNS-a.

Ta stranka je ocenila da će novi Zakon o radu doprineti otvaranju novih radnih mesta i privlačenju stranih investicija, optuživši DS da je u poslednjih 13 godina otpustio "rekordan broj radnika biblijskih razmera".

"Oni isti koji su davali podršku zakonu o radu Zorana Djindjića, daju sebi za pravo da kritikuju zakon o radu koji je puno liberalniji od zakona za koji su se borili, iako su svesni da je novi zakon preko potreban i da će uroditi plodom", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Podeli: