Sreda, 09.07.2014.

23:54

"Ustav je zreo za promenu"

Vladajuća koalicija mogla bi uskoro da formira radnu grupu za izmenu Ustava Srbije, pišu "Novosti".

Izvor: Tanjug, Večernje novosti

Default images

Član Predsedništva Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor potvrdio je za taj list da upravo njegova stranka predlaže da se brzo formira radna grupa za Ustav.

"Želimo da se što pre otvori ta rasprava. Ustav je zreo za promenu, a pre toga je neophodna stručna analiza. Radna grupa je najefikasnija forma, jer će biti potrebni i meseci da se pripreme sve izmene. Za SVM su, na primer, važne odredbe o ljudskim i manjinskim pravima, nadležnosti Vojvodine, teritorijalna organizaciji zemlje", precizirao je Pastor.

Poslanik SNS i član Odbora za ustavna pitanja Veroljub Arsić rekao je za "Novosti" da razgovori o promeni Ustava neće početi u parlamentu.

"To je važno državno pitanje i najpre će o njemu razgovarati lideri stranaka i stručnjaci za ustavno pravo. Rano je govoriti o odredbama koje će biti promenjene", istakao je Arsić.

Prema pisanju "Novosti", radna grupa bi trebalo da analizira najviši državni akt i da predloži koje bi to odrebe morale da se promene u nastavku evropskih integracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: