Četvrtak, 03.07.2014.

11:30

"EU strateški cilj, RUS prednost"

Tomislav Nikolić istakao da je EU strateški cilj Srbije, ali da to ne isključuje saradnju i sa Rusijom što je prednost koju Srbija namerava da iskoristi.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministar spoljnih poslova Bugarske Kristijan Vigenin je istakao da Bugarska podržava napore Srbije da postane punopravni član EU.

On dodaje da će uključenje celog Balkana u Uniju omogućiti uspostavljanje trajnog mira u regionu i razvoj saradnje izmedju balkanskih naroda, koji su životno upućeni jedni na druge, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Nikolića.

Nikolić je izrazio nadu da će primedbe Evropske unije oko realizacije "Južnog toka“ uskoro biti prevazidjene i da će radovi na tom projektu u Bugarskoj biti nastavljeni prema planu.

Nikolić je naglasio da saradnja izmedju Srbije i Bugarske nikada nije bila bolja i da očekuje njeno dalje unapredjenje, pogotovo kada se dovrši izgradnja autoputa i železničke pruge ka Bugarskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: