BG: U dva udesa dvoje povređeno

Tokom noći u Beogradu su se dogodila dva saobraćajna udesa u kojima su dve osobe povređene, izjavila je jutros Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2014.

07:33

Default images

Žena stara oko 41 godinu je u udesu, koji se dogodio oko 22 časa na uglu ulica Ace Joksimovića i Veljka Petrovića, zadobila povrede glave, oba kolena i desne šake, a prevezena je u Urgentni centar, rekla je Macura.

Muškarac star oko 32 godine se požalio da je kao pešak povređen u udesu oko 22.20 časova. Sa povredama glave, desnog lakta i levog skočnog zgloba prevezen je u Urgentni centar, istakla je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 113 intervencija od kojih sedam na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 228 intervencija od kojih 67 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se obraćale sve vrste hroničnih bolesnika, a najčešće astmatičari i psihijatrijski pacijenti, dodala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala nošenje boce sa vodom i da bi posebno srčani bolesnici trebalo da se čuvaju promene vremenskih prilika. Uz to, potrebno je čuvati se termičkog dejstva sunca, odnosno toplote, dodal je Macura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: