Sirija: Granatiran šator, 39 mrtvih

Najmanje 39 osoba je poginulo, a 205 je ranjeno kada su sirijski pobunjenici granatirali šator u kome su se okupile pristalice predsednika Bašara al-Asada.

Izvor: B92

Petak, 23.05.2014.

22:48

Default images

Pristalice predsednika Bašara al-Asada okupile su se u znak podrške njegovoj pobedi na predsedničkim izborima zakazanim za 3. jun, javila je sirijska televizija.

Napad se dogodio kasno sinoć u gradu Dara, na jugu zemlje, a ubijeno je najmanje 11 civila, medju kojima jedno dete, javile je ranije danas opoziciona organizacija sa sedištem u Londonu Sirijska opservatorija.

Opozicioni aktivisti su danas ranije preneli da je bilans poginulih 21 osoba.

Sirijska televizija prikazala je snimke Asadovih pristalica kako plešu u šatoru, a zatim i ljude kako leže na zemlji, ranjene, medju kojima je bilo i dece. Ovo je prvi bilans žrtava koji je sirijska vlada dala za taj napad.

Ovo je ujedno, javio je AP, bio prvi napad na jedan predizborni skup čime je porasla bojazan u oblastima koje kontroliše vlada, da će pobunjenici pojačati napade u nameri da poremete izborni proces.

Asad se suočava sa dva malo poznata protivkandidata na izborima za predsednika i u širokim krugovima se očekuje da će osvojiti i treći sedmogodišnji mandat uprkos gradjanskom ratu koji i dalje besni.

Više od 160.000 ljudi ubijeno je u trogodišnjem sirijskom sukobu, dok je na milione njih napustilo svoje domove, navodi Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: