Neredi u favelama Ria

Jedna osoba je ubijena tokom nereda koji su sinoć izbili u faveli u blizini poznate plaže Kopakabana u Rio de Žaneiru.

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

08:17

Default images

Besni demonstranti, koji protestuju u znak revolta zbog ubistva jednog mladog plesača za koje krive policiju, zapalili su barikade od automobilskih guma, zbog čega su vlasti morale da zatvore dve prometne ulice u Rio de Žaneiru, prenela je agencija AFP.

Brazilski mediji navode da je policija ubila 25-godišnjeg plesača Daglasa Rafaela da Silvu Pereiru, pošto su mislili da je diler droge. Njegovi prijatelji navode da se on u ponedeljak naveče našao usred sukoba policije i dilera, usled čega se sklonio u obližni vrtić, ali su ga kasnije našli pretučenog na smrt.
Beta-AP
A žrtva sinoćnjih protesta u Riju je 27-godišnji muškarac, za kojeg lokalni mediji navode da je mentalno zaostao. On je upucan u glavu, nakon čega je preminuo u bolnici.

Nemiri su se ubrzo po izbijanju proširili i na obližnje naselje Ipanemu, gde se takođe nalazi poznata plaža. Unutar favela čula se intenzivna pucnjava, a za sada nema izveštaja da li je bilo povređenih.

Neredi u jednoj od "umirenih" favela Rio de Žaneira izbili su samo nekoliko sedmica pre nego što će se u grad sliti turisti na Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: